AreaS-seminar: Mediesituasjonen i Russland, Russland i mediebildet

Den 24. februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Et og et halvt år senere spør vi: Hva har dette gjort med mediesituasjonen i Russland? Hvordan får russere informasjon om krigen? Finnes det fortsatt noen uavhengige stemmer eller medier som ikke er statskontrollerte i Russland? Så snur vi blikket mot oss selv: Hvordan fremstilles Russland i våre medier? Hvilke perspektiver og temaer mangler i dekningen av krigen?

Til dette AreaS-seminaret har vi invitert seniorforsker ved NUPI, Natalia Moen-Larsen, for å gi oss et innblikk i hvordan mediesituasjonen i Russland har endret seg etter invasjonen og hvordan Russland fremstilles i de vestlige mediene i dag. Seminaret vil ta opp seneste utvikling i krigen, samt hvordan russiske og vestlige medier presenterer dette.

Seminaret vil også knyttes opp mot Moen-Larsens doktoravhandling: Brothers and Barbarians: The social construction of ‘refugees’ in Russian newspapers, 2014–2015 – hvordan flyktninger omtales i russisk presse.

Margrethe Karijord Johnsen ved Seksjon for eksamen, som selv har bodd et år i Russland, skal lede samtalen med Moen-Larsen. Det vil også være mulighet for publikum å stille spørsmål. 

Velkommen til et spennende AreaS-seminar. Seminaret er åpent for alle, og kan streames direkte her:

Emneord: Russland, Medier, Russiske medier, informasjonsfrihet
Publisert 11. okt. 2023 09:43 - Sist endret 11. okt. 2023 09:43