'PRIS-seminar': "I skyggen av Holocaust: Antisemittisme i Norge etter 1945 i et historisk perspektiv"

Forskningsgruppen PRIS (Politikk, religion, ideologi og samfunn i utdanningen) har invitert forsker Kjetil Braut Simonsen til en prat rundt hans nye bok. Arrangementet er åpent for alle ansatte ved Høgskolen i Østfold, men henvender seg spesielt mot studenter i lærerutdanningen.

Tiden etter 1945 ble et vendepunkt i antisemittismens historie. Som følge av Nazi-Tysklands nederlag og oppgjøret med nasjonalsosialismen forbrytelser ble åpenlyst hat mot jøder uakseptabelt. Men dette førte ikke til at antisemittismen forsvant. Også i etterkrigstidens Norge har antijødiske forestillinger overvintret i og utenfor ekstreme politiske miljøer og kommet til uttrykk på nye måter.

I dette foredraget vil Kjetil Braut Simonsen, forsker ved Jødisk Museum i Oslo og forfatter av boken I skyggen av Holocaust. Antisemittisme i norsk historie 1945–2023, se på ulike former for antijødiske konspirasjonsforestillinger, bilder og stereotypier i Norge etter 1945. I den påfølgende samtalen med Nicola Karcher, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold og leder av forskningsgruppen PRIS, vil det bli drøftet hvilke samfunnsutfordringer antisemittismen skaper i dag og hvordan utdanningssektoren kan jobbe forebyggende på dette området. Her åpnes det også for spørsmål fra publikumet.

Det severes kaffe/te og frukt.

Arrangementet kan strømmes direkte her:

 

Arrangør

PRIS
Publisert 22. mars 2024 08:34 - Sist endret 3. apr. 2024 13:18