Fullt hus da HVO arrangerte karrieredag i ny «storstue»

Det ble trangt om plassen da Fakultet for helse, velferd og organisasjon arrangerte den første karrieredagen siden koronapandemien brøt ut.

Bildet viser studenter i en korridor på høgskolen i Østfold som besøker en stand på karrieredagen.

Det var mange studenter og utstillere på plass da Fakultet for helse, velferd og organisasjon arrangerte den første karrieredagen i det nye ferdighetssenteret. (Foto: HiØ)

Både utstillere og studenter sto i kø for å delta da det nye fakultet arrangerte karrieredag for studieprogrammene sykepleie, arbeids- og velferdsfag, barnevern, sosialt arbeid, vernepleie, paramedisin og bioingeniør denne uka. Arrangementet som var den første karrieredagen med fysisk oppmøte siden koronapandemien brøt ut, fant sted i nyåpnede SimFredrikstad.

Tidligere studenter på stand

- Vi ser etter noe som passer til det vi studerer og som vi er kvalifiserte til, fortalte de tre studievennene.

De tre som går det siste året på bachelorstudiet i arbeids- og velferdsfag var tidlig på plass og så seg om etter mulige arbeidsgivere. Blant de aktuelle kandidatene var Indre Østfold kommune, en aktør som var på utkikk etter både sykepleiere, vernepleiere og sosionomer.

For Lina Sendi og Thea Høiden som var med i teamet som bemannet kommunens stand ble karrieredagen et hyggelig gjensyn med Høgskolen i Østfold. Begge to fullførte nemlig sykepleierstudiet ved HiØ i 2019. Som studenter deltok de begge på karrieredagen. Denne gangen var det de som hadde jobben med å snakke med potensielle kandidater.

- Mange er selvsagt opptatt av hvilke jobber vi har hos oss. Noen er veldig målrettet og noen tar kontakt fordi de bor i det området som vi holder til i. Andre er bare ute og kikker, kunne de to fortelle.

Et nyttig møte med mulighetene

Studenttrioen tok seg god tid på standen og var veldig fornøyde med å få mulighet til å gå på karrieredag, særlig nå som de er inne i siste studieår. Uten denne type møtesteder er det ifølge jentene mest gode kontakter og stillingsannonser som er veien inn på arbeidsmarkedet.

- Vi trengte denne karrieredagen. Det er nyttig å få se mulighetene selv og ikke bare lære om dette i teorien, mente avgangsstudentene.  

For utstillerne startet dagen med et frokostmøte i Galleriet hvor dekan Randi M. Sommerfelt ønsket over 60 fremmøtte, fra ulike virksomheter og bedrifter, velkommen. Etter at deltakerne hadde fått servert rundstykker og kaffe holdt hun en presentasjon av fakultetet og den nytilsatte ledelsen.

«Selv om avdeling for helse og velferd nå er omdøpt, fått ny drakt, og utvidet sin studieportefølje, er det mye av det gamle som tas med inn i det nye» sa Sommerfelt i sin presentasjon.

Viktig møteplass

Ved å arrangere karrieredag skapes en viktig møteplass for studenter og deres kanskje fremtidige arbeidsgivere. Like etter at standene åpnet hadde et stort antall studenter funnet veien til SimFredrikstads korridorer. Her hadde utstillerne rigget seg til stand med roll-ups, brosjyrer og giveaways. På vei inn til messen, hvor det tidvis ble kø, ble studentene ønsket varmt velkommen med både boller og smil fra høgskolens arrangementsgruppe.

Alt i alt ble karrieredagen historisk godt besøkt, anslagsvis 200-300 studenter og ansatte, besøkte messen i løpet av åpningstiden.

 

Bilder fra karrieredagen

Alle foto: Ann-Kristin Johansen og Carita Hannele Stafne, Høgskolen i Østfold
Av Carita Hannele Stafne, Ann-Kristin Johansen
Publisert 29. okt. 2021 12:22 - Sist endret 8. mai 2023 15:16