Endret jobbkurs og satser alt på sykepleieryrket

Ali Haneta satset først på et helt annet utdanningsvalg, men drømmen om å bli sykepleier vokste seg stadig sterkere. Nå har han stø kurs mot drømmeyrket.

Ali Haneta satset først på et helt annet utdanningsvalg, men er kjempefornøyd med at han skiftet kurs og startet på sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Østfold. (Foto: Privat)

Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt Navn er Ali Haneta, jeg kommer fra Trondheim hvor store del av livet ble tilbrakt der, men bor for tiden i Rakkestad sammen med min kjæreste og datter på ett år. 

Hva fikk deg til å velge Høgskolen i Østfold? 

Det som fikk meg til å velge HiØ var egentlig den praktiske biten i hverdagen. Kjæresten min bodde i Rakkestad så det var naturlig å søke seg hit.

Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

Jeg har hatt diverse jobber og tatt en annet utdanning, men mitt ønske om å starte  på sykepleie ble bare større. Nå som jeg har begynt på denne utdanningen så kjenner jeg at dette studiet er det riktige for meg. 

Hva liker du best med studiet?

Det som jeg liker best med dette studiet er at det har en god kombinasjon av teori og praksis. Vi har forelesninger, praktisk undervisning på ferdighetssenteret (SIM Fredrikstad red.anm.) og vi er ute i praksis. I tillegg er klassen delt opp i mindre basisgrupper.

Hvordan du har opplevd det å få prøve deg ute i praksis og hvorfor er det nyttig i for deg i studiet?

Jeg har allerede vært på tre forskjellige praksisutplasseringer og er nå på min fjerde praksisperiode. Det som er bra med praksis er man møter kjempeflinke, dyktige og erfarne sykepleiere som har vært lenge i gamet og som du kan lære av, det du egentlig ikke kan lære med bare å lese på pensum bøkene og oppmøte på skolen.

Hvordan opplever du at det er å studere ved HiØ og hvordan er studentmiljøet? 

Min opplevelse av å være student på Høgskolen i Østfold er bare positiv, jeg synes det er den beste høyskolen i Norge. Det er et inkluderende studentmiljø, det er kjempedyktige veiledere her som hjelper deg med alt du trenger for å lykkes med studiet. Her forsvinner man ikke i mengden, men blir sett av de som jobber her, både lærere, veiledere og de ansatte på eksamenskontoret.

Hvis du skulle gitt råd til kommende studenter hva ville det vært? 

Mitt råd til nye studenter er først og fremst at du ikke kommer ikke til å angre på at du har valgt Høgskolen i Østfold. Uansett hva slags utfordring du møter kan du gå og snakke med ansatte så får du hjelp. Når du blir student her så ta deg en tur gjennom den avdeling du tilhører og ble kjent med de som jobber der og still spørsmål som du lurer på.

Hva er drømmejobben din etter at du er ferdig med studiene?

Å bli sykepleier er drømmejobben min etter studiet!

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 25. feb. 2022 15:13 - Sist endret 25. feb. 2022 15:13