Fikk pris for positivt bidrag til arbeidsmiljøet

– Høgskolen i Østfold skal være et godt sted å jobbe. Når vi har det godt på jobben øker jobbengasjementet og det er bra for helsa, sa rektor Lars-Petter Jesness-Jørgensen da han delte ut Arbeidsmiljøprisen.

Fahad Said, Erik S. Holmen, Bjørn Arild Lunde og Ida B. Thoresen ved Institutt for Informasjonsteknologi og kommunikasjon fikk årets Arbeidsmiljøpris. Foto: Nina Fredheim/HiØ.

Vinneren av HiØs første arbeidsmiljøpris er sosialkomiteen ved Institutt for Informasjonsteknologi og kommunikasjon, Ida B. Thoresen, Bjørn Arild Lunde, Fahad Said og Erik S. Holmen.

Prisen ble delt ut på høgskolens akademiske årsfest fredag 27. oktober. Der blir også Forskningsprisen, Utdanningskvalitetsprisen og Formidlingsprisen delt ut. Ansatte med opprykk ble også markert.

– Vinnerne av arbeidsmiljøprisen, og tilhørende 50 000 kroner til arbeidsmiljørettede tiltak, har bidratt til å styrke sosialt samhold, til fellesskapsfølelse på tvers av fag og administrasjon, til å fremme aktiviteter som passer for alle, uansett alder og interesser, til små helsebringende og positive aktiviteter hver eneste dag/uke, uttrykte rektor under overrekkelsen.

Kriteriene for Arbeidsmiljøprisen

Arbeidsmiljøprisen er en anerkjennelse av enkeltpersoner eller miljøer som har bidratt til å styrke arbeidsmiljøet ved HiØ. Hensikten med prisen er å synliggjøre og stimulere til økt innsats for et godt arbeidsmiljø.

Arbeidsmiljøprisen deles ut til enkeltpersoner, grupper, miljøer eller enheter som:

  • har utmerket seg som pådrivere med særlig evne og vilje til å iverksette arbeidsmiljøforbedrende tiltak
  • tar initiativ til og gjennomfører tiltak som bygger broer på tvers av organisasjonen og bidrar til å styrke fellesskapsfølelse og samhold
  • aktivt fremmer et inkluderende og mangfoldig arbeidsliv
  • i sitt daglige virke stimulerer til utvikling av en positiv organisasjonskultur

Fornøyde prisvinnere

– Vi synes det er hyggelig å motta prisen, det viser at folk setter pris på jobben vi gjør i den sosiale komiteen, sier Fahad Said på vegne av gruppa på fire som mottok prisen.

De er takknemlige for at instituttledelsen har støttet dem i etableringen av komiteen og håper at denne prisutdelingen vil være til inspirasjon til andre også.

Arbeidsmiljøprisen er ment som en motivasjon og anerkjennelse for innsatsen med arbeidsmiljøet.

Hvor viktig er en slik pris i så måte tenker dere?

– Som følge av et tiltak for å øke det sosiale på vårt institutt så etablerte vi arbeidsgruppen i fjor. Etter de første arrangementer hadde vi begynt å innse viktigheten av å ha det hyggelig på jobb. Det styrker moralen til de på arbeidsplassen, og bygger samt styrker eksisterende relasjoner innad i avdelingen, utrykker prisvinnerne.

Har satt i gang flere sosiale tiltak

Said forteller at siden gruppa startet opp den sosiale komiteen ved instituttet, har de arrangert et sosialt arrangement for de ansatte hver måned.

– Vi prøve å variere hvilke typer arrangementer vi har, slik at vi i løpet av et semester skal klare å favne om flest mulig av de ansatte. Vi har blant annet løst Escape Rooms, hatt juleverksted, rebusløp i Halden sentrum, påskeggjakt, museumsbesøk og mye mer. I tillegg til dette har vi satt i gang en felles lunsjordning som de ønsker kan delta på. Der har vi brødmat hver dag kl. 11:30 samt varmmat på fredager, forteller han.

Hva er motivasjonen deres for å bidra aktivt med slike tiltak?

– Motivasjonen vår for å bidra med dette er å øke trivsel og arbeidsmiljø på jobben, og på denne måten gjøre terskelen for samarbeid på avdelingen mindre. I løpet av et semester er det en del å holde i for den enkelte ansatte med undervisning, forskning og utviklingsarbeid, og et sosialt avbrekk for mange kan dermed være verdifullt, forteller de fire prisvinnerne.

De forteller at de synes det er viktig at folk trives på arbeidsplassen og sammen med kollegene sine. På denne måten vil det også bli enklere å samarbeide ettersom man gjennom slike arrangement blir kjent med hverandre på en litt annen måte.

Håper på mange nominerte i årene som kommer

Rektor uttrykte under høgskolens første utdeling av en arbeidsmiljøpris at han håper på mange nominasjoner også neste år;

– og ja – det er lov å nominere kandidater til årets pris på nytt. Jon Fosse ble tross alt nominert en rekke ganger før Nobels litteraturpris ble et faktum i år, sa Jelsness-Jørgensen med et smil.

Rektor ved Høgskolen i Østfold, Lars-Petter Jesness-Jørgensen delte ut høgskolens første arbeidsmiljøpris. Foto: Ann Kristin Johansen/HiØ.

Av Nina Fredheim
Publisert 30. okt. 2023 14:49 - Sist endret 30. okt. 2023 14:49