Aktuelle saker

Bildet viser to IT-studenter foran høgskolens inngang i Halden.

Barn og ungdom med interesse for teknologi inviteres til gratis digital samling på nett flere uker i sommer. Høgskolen i Østfolds Avdeling for informasjonsteknologi har utviklet et opplegg som kan falle i smak for alle deltakere i alderen 8 til 16 år. 

Fahad Said går første året på Master in applied computer science. Han er aktiv i studentpolitikken og trives godt med alle mulighetene som byr seg både sosialt og faglig på Høgskolen i Østfold. Han valgte en mastergrad fordi han tror det åpner opp for flere jobbmuligheter.  

Anne Marit Hansen har en stor interesse for både film, data og teknologi. Hun har tatt en Bachelor i digital medieproduksjon og tar nå en Master i applied computer science. Hun syntes det er en fantastisk opplevelse å være student ved Høgskolen i Østfold og er svært fornøyd med hvordan hun har fått utvikle seg gjennom studietiden. 

Kristine Hemstad Hansen avslutter våren 2019 en bachelorgrad i informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold, og har allerede startet i ny jobb. Hun har erfart at arbeidsgivere setter stor pris på den praktiske erfaringen studenter fra høgskolen har med seg etter endt utdanning. 

– Det var sånn jeg selv begynte, forteller Sizarta Sarshar, forskningsleder ved Avdeling for risiko, sikkerhet og sikring ved Institutt for energiteknikk (IFE). Som student ved HiØ skrev han masteroppgaven sin for IFE i 2007 og endte opp med fast jobb.

Interessen for å utvikle nye ting og finne opp nye løsninger som kan hjelpe folk, førte Erik Nilsen Lie (i midten) til en Bachelor i informatikk og deretter en Master in Applied Computer Science. Nå jobber han med en masteroppgave der han bistår Brynild med å forutsi hvor mye godteri folk kommer til å kjøpe. 

Dang Ha The Hien avsluttet sin Master in Applied computer science ved Høgskolen i Østfold i 2014. Nå jobber han for Google i Zürich med det han elsker å drive med.