Nå blir arbeidet med pensumlister enklere!

Et nytt pensumlistesystem fra studiestart 2022 er gode nyheter for både studenter og ansatte. Her kan du lese mer om hvorfor!

I vårsemesteret har de fleste emnene det undervises i ved HiØ hatt pensumlister tilgjengelig i Leganto. Fra studiestart skal alle studenter ha samme tilgang. Legantolistene er opprettet av Team Leganto som er ledet av biblioteket,  og teamet har de to siste ukene gjennomført workshops for  emneansvarlige som selv skal redigere litteraturen i emnet sitt i Leganto for høsten 2022.

De fleste norske universiteter og høgskoler bruker allerede Leganto som pensumlistesystem, så dersom du tidligere har studert et annet sted kjenner du kanskje til dette allerede – endelig får du tilgang til samme funksjonalitet ved HiØ.

Fordelene for både studenter og ansatte med et helhetlig system for pensum, sammenliknet med de gamle prosessene som baserte seg på word-filer og tunggrodde arbeidsoperasjoner, er blant annet at det blir enklere å både opprette og vedlikeholdes pensumlistene. Pensum blir nå bare registrert en gang på ett sted, noe som øker graden av automatisering og gjenbruk av data. Kvalitetssikrings av pensumlistene er et av flere bidrag til bedre studiekvalitet.

Gjennom Leganto sikrer vi åpent tilgjengelig pensumlister for alle, også for ettertiden, og systemet er universelt utformet. Studenter og ansatte som har tatt Leganto i bruk denne våren har bare meldt om positive opplevelser, og anbefaler det på det varmeste.

Team Leganto bidrar med veiledning til både studenter og ansatte, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Publisert 12. mai 2022 15:03 - Sist endret 12. mai 2022 15:03