'Pausepraten: Live' (S2E2): Hvordan legge til rette for akademisk lesing som sosial praksis?

Læringsstøttesenteret inviterer til sesong 2 av 'Pausepraten: live' - et lunsjkonsept hvor vi tar pulsen på ulike undervisnings- og forskningsmiljøer med utgangspunkt i tematikk knyttet til læring og utdanning. Til den andre episoden (S2E2) i dette høstsemesteret har vi invitert Hilde Wågsås Afdal (LUSP). Arrangementet streames live via høgskolens Vimeo-portal, og blir publisert som podkast-episoder i etterkant. Absolutt alle er velkomne! Mer informasjon på 'Pausepraten:live'-nettressurs.

Tema: Akademisk lesing som sosial praksis

Det å lese og forstå, og i noen tilfeller diskutere, akademiske tekster (for mange studenter kjent som «pensum»), er en sentral virksomhet alle studenter har et forhold til. Den ferske artikkelen «Academic reading as a social practice in higher education” (2022) retter søkelyset på akademisk «literacy» i høyere utdanning. Akademisk literacy defineres av UNESCO som: «Evne til å identifisere, forstå, tolke, skape, kommunisere og beregne, ved å bruke trykt og skriftlig materiale knyttet til ulike kontekster». I høyere utdanning blir det i stor grad lagt til rette for studenters utvikling av akademiske skriving, noe som ikke er så rart med tanke på at skrevet tekst er den vanligste vurderingsformen.

Artikkelen dreier fokuset mot akademisk lesing som sosial praksis, og Håkon tar samtalen med Hilde Wågsås Afdal, en av forfatterene, for å diskutere forskningen og hva vi kan lære, og ikke minst gjøre, for å integrere denne komponenten i større grad i høyere utdanning. Og på den måten kunne hjelpe studentene med å i større grad forstå, fortolke og kommunisere om det de leser.

Program 

11.30-12.00: Samtale mellom Hilde og Håkon (live-opptak) 

12.00-12.15: Spørsmål og tanker fra salen 

Arrangementet avholdes både fysisk (biblioteket på Remmen) og digitalt. 

Følg streamen fra Læringsstøttesenterets nettside

Emneord: Akademisk lesing, studenter
Publisert 9. sep. 2022 10:16 - Sist endret 11. des. 2023 13:16