'Pausepraten: live' (S2E3): Studentaktivitet som snakkis og som praksis

Læringsstøttesenteret inviterer til sesong 2 av 'Pausepraten: live' - et lunsjkonsept hvor vi tar pulsen på ulike undervisnings- og forskningsmiljøer med utgangspunkt i tematikk knyttet til læring og utdanning. Til den tredje 'Pausepraten: live' (S2E3) i høstsemesteret har vi invitert Lisbeth Breivik (UiO). Arrangementet streames live via høgskolens Vimeo-portal, og blir publisert som podkast-episoder i etterkant. Absolutt alle er velkomne! Mer informasjon på 'Pausepraten: live'-nettressurs.

Tema:  

Lisbeth Brevik er merittert underviser ved UiO, vinner av UiOs utdanningspris for sine nyskapende og forskningsbaserte tilnærminger til både undervisning og vurdering, der studenten står i sentrum. Hun kommer til Pausepraten for å diskutere erfaringer og triks, men også roller, makt, muligheter og fallgruver. Denne gangen går Pausepraten med Jørgen Sørlie Yri fra HiØ i vertsstolen, han har en mannsalder i hundeår bak seg som praktiker og forkynner av studentaktive læringsmiljø. 

Det er vanskelig å ikke ha fått med seg de siste årenes pedagogisk-byråkratiske største snakkis, som er variasjoner over ulike måter å uttrykke «studentaktiv» på. Studenten skal settes i sentrum for egen læring. Ønsket om å fremme studentaktive læringsformer er synlig i utlysninger om støttemidler, det arrangeres webinarer, UH-ped-moduler, debatter og det forskes både hjemme og internasjonalt. Studentaktivitet som snakkis er overalt og velkjent. Samtidig er studentaktivitet en praksis som utfordrer gamle sannheter om hva undervisning skal være, om hvem som skal ha hvilke roller, og om hva som er mulig og smart. Det ligger store muligheter i det å endre undervisningspraksisen i retning av noe som gir studentene en større og viktigere rolle. 

Vi er glade for at Lisbeth kommer til Pausepraten for å ta denne viktige samtalen med oss. Vel møtt!

Program 

11.30-12.00: Samtale mellom Lisbeth og Jørgen (live-opptak) 

12.00-12.15: Spørsmål og tanker fra salen 

Arrangementet avholdes både fysisk (biblioteket på Remmen) og digitalt. 

Følg streamen fra Læringstøttesenterets nettside
 

Emneord: Læringsmiljø, undervisning, studenter
Publisert 9. nov. 2022 13:54 - Sist endret 11. des. 2023 13:16