'Pausepraten: live' (S3E5): "Avkolonisering av pedagogisk praksis i høyere utdanning: hva, hvorfor og hvordan?"

Seksjon for pedagogisk utvikling og læring inviterer til nok en live-episode av Pausepraten: live (sesong 3, episode 5) - direkte fra 'Øverste hylle' i biblioteket på campus Halden. Arrangementet streames også. Vel møtt!

Dekorativt bilde av Pausepraten: live-koppen

Avkolonisering handler dypest sett om løsrivelse fra en kolonial fortid. Det handler om forholdet mellom majoritet og minoritet, og om den dominerende majoritetens makt til å definere hva som er sant og hva som er viktig kunnskap. I kontekst av høyere utdanning kan avkolonisering peke i retning av å kritisk reflektere over hvor kunnskap og kunnskapssyn stammer fra, hva som utelates innenfor denne forståelsen, og hvilke implikasjoner det får for pedagogisk praksis (for eksempel i valg av pensum og i undervisningen). Vi sikter mot å diskutere og avmystifisere begrepet, løfte frem «blindflekker» i vår egen historie og praksis, og samtidig foreslå alternativer veier.

Med Hadi Strømmen Lile (Institutt for velferd, ledelse og organisasjon) i samtale med Håkon (Seksjon for pedagogisk utvikling og læring).

Lenke til: Pausepraten: live!

Lenke til: Seksjon for pedagogisk utvikling og læring 

Livestream:

 

Emneord: Avkolonisering, pedagogisk utvikling, undervisning, pedagogisk praksis, kritiske perspektiv
Publisert 13. des. 2023 09:29 - Sist endret 13. des. 2023 09:30