Grønt lys for HiØ sitt kvalitetsarbeid

Høgskolen i Østfold sitt systematiske kvalitetsarbeid oppfyller alle krav i lov og forskrifter. Det slår tilsynskomiteen fra NOKUT fast i sin rapport. Den 22. april 2021 behandlet styret i NOKUT tilsynssaken om HiØs kvalitetsarbeid.

Studiested Fredrikstad. Foto: HiØ.

Den sakkyndige komiéen som har vurdert Høgskolen i Østfold sitt kvalitets arbeid konkluderer med at høgskolen har vist at institusjonens kvalitetsarbeid oppfyller alle krav i gjeldende lov og forskrifter. Høgskolen har et godt utarbeidet kvalitetssystem som bidrar til å sikre og videreutvikle kvaliteten i utdanningene. Det er en god sammenheng i oppbygningen av systemet mellom institusjonen sentralt og de enkelte avdelingene.

– Alle norske universiteter og høyskoler er pålagt å ha dokumenterte interne systemer for kvalitetssikring av utdanningen, forteller prorektor for utdanning ved Høgskolen i Østfold, Anette Veberg Dahl.

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) fører tilsyn med institusjonenes kvalitetssystem hvert. 6.-8. år.

– Høgskolen har også denne gangen fått godkjent kvalitetssystemet, og dette er svært gledelig for oss. Dette bekrefter at vi arbeider med utdanningskvalitet på en god måte. Vi har også fått anbefalinger for hvordan vi kan bli enda bedre, og dette vil vi ta tak i nå fremover. Vi er opptatt av hele tiden å forbedre oss, og at systemet skal fange opp alle momenter som er vesentlige for utdanningene vi tilbyr, forteller Veberg Dahl.

Selv om systemet nylig er revidert, mener komiteen at HiØ har god forståelse av rolle og ansvar i kvalitetsarbeidet på alle nivåer. Kvalitetsarbeidet er derfor tydelig forankret, og komiteen opplever at ledelsen på ulike nivåer arbeider godt for å sikre kvalitet i utdanningene. Komiteen vil spesielt fremheve at høgskolen arbeider meget godt med læringsmiljø og periodiske evalueringer.

Resultater fra evalueringene har potensiale til å bli et nyttig verktøy for videreutvikling av kvaliteten på studieprogrammene. Selv om det er tydelig for komiteen at det systematiske kvalitetsarbeidet ved HiØ oppfyller alle formelle krav, mener komiteen at kvalitetsarbeidet også har noen forbedringspunkter. 

Resultatene fra kvalitetsarbeidet skal avdekke eventuell sviktende kvalitet i studietilbudene og bidra til kontinuerlige forbedringer. Institusjonene blir varslet om tilsynet minst seks måneder før tilsynet starter.

NOKUT oppnevnte en sakkyndig komité som har vurdert både den skriftlige dokumentasjonen og gjennomført møter med representanter fra HiØ under tilsynsbesøket.

Komiteen har bestått av følgende medlemmer:

  • Harald Walderhaug, dekan ved Universitetet i Bergen (komitéleder)
  • Ellen Aslaksen, dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo
  • Inger Askehave, prorektor for utdanning Aalborg universitet
  • Aurora Skagen, student ved universitetet i Tromsø.

Styret i NOKUT behandlet tilsynssaken om HiØs kvalitetsarbeid 22. april 2021.

Vurderingene i tilsynsrapporten er basert på dokumentasjon fra institusjonen og intervjuer under institusjonsbesøket. Oversikt over den skriftlige dokumentasjonen er tilgjengelig i eInnsyn – offentlig elektronisk postjournal.

Les mer om tilsynet på NOKUT sine nettsider

Av Nina Fredheim
Publisert 22. apr. 2021 12:45 - Sist endret 22. apr. 2021 12:45