Besøk eller kontakt oss

Læringsstøttesenteret tilbyr kompetanseheving i form av veiledning og opplæring innenfor våre kompetanseområder, med fokus på bruk av digitale verktøy og medier i undervisningen. Vi er fysisk tilstede på begge studiesteder.

Besøk oss

Seksjon for pedagogisk utvikling og læring fasiliterer læringsstøttesenteret, og vi har kontorer på begge studiesteder. Vi har ansvaret for de to opptaksstudioene (les mer om bruk av studioene her), som ligger i samme område som kontorene til seksjonen. Vi har fysisk tilstedeværelse på begge campuser, så ønsker du å slå av en uformell prat er det bare å stikke innom!

Campus Halden

I Halden har vi kontor innerst i biblioteket (BU2-009B), mens opptaksstudioet (BU2-009A) er i rommet ved siden av. Vi bruker gjerne Studieverkstedet til veiledning- og opplæringssesjoner.

Campus Fredrikstad

I Fredrikstad har vi kontor i M4 (til venstre, rom 401), mens opptaksstudioet er til høyre (rom 412). Vi bruker ofte rom M413 (til høyre med en gang) til aktiviteter og kurs.

Ønsker du veiledning eller opplæring?

Veiledning

Et sentralt tema i veiledningen vil være hvordan man kan identifisere, og på en god måte benytte det pedagogiske potensialet som digitale verktøy og medier muliggjør. Eksempler kan være god bruk av video- og skjermopptak, podkast og studentresponssystemer i undervisningen, eller utformingen av læringsfremmende Canvas-kurs.

Veiledning tilbys primært i tre ulike former:

  • Individuelt
  • Gruppevis (eks, samarbeidende kollegaer)
  • Fagvis (eks, hele personalgrupper/studieretninger/studieprogram)

Vi anbefaler å ta kontakt gruppevis, slik at flere kan dra nytte av tilbudet og styrke kollegialt samarbeid. Kontakt for veiledning må avtales i god tid. På den måten kan vi sette av tid for nødvendig planlegging og eventuell uttesting. Alternativt kan du også ta en tur innom en av kontorene våre for en uformell prat.

Opplæring

Vi tilbyr både faste opplæringssesjoner (eks, ved semesterstart) og fortløpende om relevante tema (se arrangementsoversikt), samt på bestilling (se nedenfor). Senteret tilbyr også kompetanseheving og opplæring i form av workshops og webinarer. I workshops jobber vi gruppevis med konkrete temaer og problemstillinger der deltakerne deltar aktiv med egen tilrettelegging av undervisning. Eksempelvis kan det være å klargjøre emner i Canvas. På webinarer er formålet også kompetanseheving, men fokuset er rettet mer mot deling av erfaringer og praksis eller introduksjoner til forskningslandskapet relatert til det aktuelle temaet.

Fast opplæring

Introduksjonskurs for nytilsatte

Målgruppen er undervisere, og fokuset er undervisning. Rammen er 3 + 3 timer ved starten av hvert studieår med fokus på de mest nødvendige digitale systemer og verktøy i undervisning, slik som Canvas, video- og podkastproduksjon og videokonferanseverktøy (Zoom).

Semesterplanlegging i Canvas

Målgruppene er emneansvarlige, programkoordinatorer og studieledere. Fokuset er planlegging av kommende semesters Canvaskurs, og hvordan disse bør organiseres. Rammen er 2 timer ved starten av hvert semester.

Kontakt oss

Læringsstøttesenteret består av en rekke ressurspersoner med ulike faglige bakgrunner og kompetanseområder (se her for oppdatert presentasjon av læringsstøttesenterets ressurser). Vår epostaddresse for alle typer spørsmål eller henvendelser: puls@hiof.no 

Ta meg tilbake til forsiden!

Publisert 4. des. 2020 12:25 - Sist endret 5. des. 2023 14:44