Bioingeniør

Andrea Skog Rustad jobber som bioingeniør ved Oslo Universitetssykehus, Radiumhospitalet.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere bioingeniør?

Jeg ønsket et yrke som var allsidig.Et yrke hvor jeg kan ha pasientkontakt, men hvor jeg også kan jobbe med alt fra vann til asfalt hvis jeg ønsker det. Man trenger bioingeniører på mange ulike arbeidsplasser, noe som gjør at man har veldig mange valgmuligheter.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte på utlyste stillinger via Webcruiter.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror at tidligere arbeidserfaring er hovedgrunnen til at jeg fikk jobben. Jeg har jobbet mye med prøvetaking både under utdannelsen og ett år på Volvat medisinske senter, før jeg fikk jobben på Radiumhospitalet.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Radiumhospitalet er Norges ledende kreftsykehus. Vi har et ganske lite laboratorium, noe som gjør at vi rullerer på arbeidsoppgavene. Arbeidsoppgavene er innenfor hematologi, poliklinikk, medisinsk biokjemi, blodbank, preanalyse, EKG og mikrobiologi. Dette vil si at jeg kan utføre hjerteundersøkelse på en pasient den ene dagen og analysere blodtypen til en pasient den andre dagen. Vi tar mange prøver av pasienter hver eneste dag, både inneliggende og polikliniske. Disse prøvene kan tas i forbindelse med behandling eller forskningsprosjekter, for å kartlegge ulike kreftbehandlinger og hvordan pasienten responderer. Jeg er nylig opplært i mikrobiologi, hvor vi kan undersøke om pasienten har en bakteriell infeksjon. Dette kan vi gjøre ved å så ut ulike prøver av kroppsvæsker, abscesser, katetre, blant annet. Videre finner vi hvilken antibiotika pasienten har best effekt av, ved å bruke resistensbestemmelse.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben? 

Jeg kunne ikke ha hatt en jobb som dette uten den utdannelsen jeg har. Utdanningen er et springbrett som gir deg den grunnleggende kunnskapen du trenger før du blir kastet ut i arbeidslivet. Utdanningen lærer deg ikke alt og du er langt ifra ferdig utlært når du er ferdig utdannet, men du har fått verktøyene som trengs for å kunne bli en god bioingeniør. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet? 

Få deg sommer- eller deltidsjobb under studiet! Relevant arbeidserfaring er gull verdt. Det gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet, samtidig som du får litt erfaring til den dagen du er ferdig utdannet.


Navn:
Andrea Skog Rustad
Studieprogram:
Bachelor i bioingeniørfag
Uteksaminert:
2018
Stillingstittel:
Bioingeniør
Arbeidsgiver:
Oslo Universitetssykehus, Radiumhospitalet

Publisert 11. des. 2019 10:37 - Sist endret 14. juni 2021 20:10