Informasjon om årets lønnsoppgjør

Årets sentrale lønnsoppgjør har medført endrede prinsipper for lønnsinnplassering av arbeidstakere. Disse endringene medfører blant annet at ansatte som tidligere var innplassert i en lønnsramme, nå skal flyttes til en lønnsstige. Vi går også bort fra beregning av tjenesteansiennitet (praksiserfaring) og erstatter dette med stillingsansiennitet. Denne omleggingen tar tid, både lokalt og sentralt. 

Foto: Kenneth Lindbeck-Dahlstrøm

Er du medlem i en fagforening tilknyttet LO eller YS?

I det sentrale lønnsoppgjøret ble det vedtatt en generell lønnsøkning til alle som tilhører hovedtariffavtalen for LO og YS. På grunn av omlegging av system og rutiner er resultatene fra dette lønnsoppgjøret fortsatt ikke lest inn i vårt lønnssystem. Vi håper å ha alt på plass til lønnskjøringen i september og du vil da få etterbetalt fra 1. mai 2022.

Er du medlem i en fagforening tilknyttet Akademikerne eller UNIO, eller er uorganisert?

Lønnsoppgjøret skjer gjennom lokale forhandlinger, hvor både generelle og individuelle tillegg er omfattet av forhandlingene.

Lokale forhandlinger 2022

Til høsten er det avsatt 0,85% av lønnsmassen til lokale forhandlinger for LO og YS og 2,46% til lokale forhandlinger for Unio, Akademikerne og uorganiserte. Vi vil legge ut oppdatert informasjon om dette lønnsoppgjøret og hvordan du kan fremme ditt krav i løpet av august/september. Lokale forhandlinger har frist 31. oktober.

Følg med på høgskolens nettsider om Lokale forhandlinger for oppdatert informasjon.

Les også mer om årets lønnsoppgjør og hva dette betyr for deg på regjeringens sider:

Emneord: Lønnsoppgjør, lokale forhandlinger
Publisert 1. juli 2022 12:05 - Sist endret 1. juli 2022 12:06