Spiwe Thandabani Rønning

Nasjonalt senter for engelsk og fremmedspråk i opplæringen
English version of this page Stilling
Høgskolelektor
Kontakt
+4769608465
Studiested
Halden
Kontornr.
-

Jeg stiller som kandidat til fakultetsstyret for Fakultet for lærerutdanninger og språk

Kjære kollegaer! 

Mitt navn er Spiwe, og jeg er til daglig seksjonsleder for engelsk på Nasjonalt senter for engelsk og fremmedspråk i opplæringen (Fremmedspråksenteret). I tillegg til dette, underviser jeg enkelte kurs ved GLU.  

Jeg er født og oppvokst i Zimbabwe og snakker 4 forskjellige språk i tillegg til engelsk og norsk. Utdanningen er fra Sør-Amerika og Storbritannia med en mastergrad i engelsk som fremmedspråk og anvendt lingvistikk. Min undervisnings erfaring er fra grunnskole til UH sektoren, både i  Sør-Amerika, Karibien og Norge.  

Jeg stiller til valg fordi jeg mener jeg har noe unikt å bidra med: engasjement, mangfold og et bredt perspektiv på utdanningssystemer. Jeg syns det er viktig at fakultetsstyret gjenspeiler det mangfold som finnes i fakultetet, med hensyn til språk, fag, alder, kjønn og ikke minst etnisitet. Jeg kan tilføre fakultetet min erfaring som lærerutdanner og lingvist. Naturligvis bringer jeg med meg internasjonal kunnskap og kompetanse som gjør at jeg er i stand til å engasjere meg på vegne av fakultets medlemmer og internasjonalt (for eks ECML). Jeg er medlem av forskningsgruppene ELLA, LingVib og TOOL-kit ved høgskolen, samt Society for Caribbean Linguistics (SCL). I tillegg er jeg medlem av utdanningsforbundet hvor jeg sitter i klubbstyret (hiof), og i forskerforbundet. 

Faglige interesser

Language learning and teaching; TESOL; Corpus Linguistics; Sociolinguistics; Body language;  Psycholinguistics; Neurolinguistics; Forensic Linguistics; Oral Languages and Folktale; Second Language Learning and Acquisition; Multilingual Cultural Interaction; Vocational Studies; Speech Therapy; Trauma and Language Learning; Comparative Linguistics; Phonetics, Phonology; Cognitive Linguistics.

Undervisning

https://www.hiof.no/studier/emner/lu/2020/host/lmueng10417.html
https://www.hiof.no/studier/emner/lu/2020/host/lmbeng10417.html 

https://www.hiof.no/studier/emner/videre/2020/host/sfvspr515.html
www.hiof.no/studier/emner/lu/2021/host/lpfrs116.html

Noen av kompetanseutviklings kurs: Kompetanseutvikling - Fremmedspråksenteret (hiof.no) 

Bakgrunn

Kort om tidligere arbeidserfaring og utdanning

Priser

 

Verv

Zonta International: Committee Chair for Zonta Z og Golden Z for Norge, Danmark, Litauen og Island.

Leder: Norske Kvinners Sanitetsforening, avd Sauda 

Vice-chair i stryet for KREDA (ledergruppe for utdannings og samfunnsutviklings saker i Chipinge, Zimbabwe) Jeg har ansvar for internasjonalisering. 

 

 

Samarbeid

 

Emneord: Engelsk, English, Lingvistikk, Linguistics, TESOL Fant ingen resultater i Cristin
Publisert 13. nov. 2019 08:25 - Sist endret 20. okt. 2021 20:53