HiØ bidrar i nytt tidsskrift om innovasjon i offentlig sektor

Høgskolen i Østfold har vært med og etabler det nye tidsskriftet Nordic Journal of Innovation in the Public Sector (NJIPS).

Førsteamanuensis Rannveig Røste ved Høgskolen i Østfold er bidragsyter i tidsskriftet Nordic Journal of Innovation in the Public Sector. Foto: HiØ.

Høgskolen i Østfold er med i etableringen av det nye tidsskriftet, sammen med forskernettverket Nasjonalt forskernettverk for innovasjon i offentlig sektor (INNOFF). Førsteamanuensis Rannveig Røste har vært med i opprettelsen av tidsskriftet som koordinator for høgskolens arbeid i dette nettverket. Dosent Pål Ellingsen  er representert i redaksjonsrådet.

Innovasjon i offentlig sektor er i dag et etablert forskningsfelt, både globalt, i Europa, i Norden og i Norge. Som forskningsfelt er innovasjon i offentlig sektor preget av praksis-nærhet og flerfaglighet.

På mange måter er det et forskningsfelt som skjærer på tvers av etablerte fag og tidsskrifter, og hvor det finnes få arenaer som kan samle innovasjonsforskere uavhengig av disiplinær tilhørighet eller faglig posisjon. 

Tidsskriftet Nordic Journal of Innovation in the Public Sector har som formål å styrke den tverrfaglige debatten rundt innovasjon i offentlig sektor. Tidsskriftet vil være tematisk avgrenset til innovasjon i offentlig sektor og hovedsakelig ha sitt nedslagsfelt i samfunnsvitenskap.

 Det er ønskelig med en tverrfaglig, flerfaglig og bred tilnærming. Det legges til grunn at bidragene i vid forstand knyttes til teori og litteratur om innovasjon, og at artiklenes empiriske nedslagsfelt er offentlig sektor. 

Tidsskriftet er etablert etter initiativ fra styret i Nasjonalt forskernettverk for innovasjon i offentlig sektor (INNOFF), hvor 8 av medlemmene har gått sammen som samarbeidspartnere for å realisere finansieringen av tidsskriftet. Disse er: Høgskolen i Innlandet, Høgskolen i Molde, Høgskulen i Volda, Høgskolen på Vestlandet, Høgskolen i Østfold, Østlandsforskning, Nord Universitet, OsloMet Storbyuniversitet og Universitetet i Stavanger.

Redaktør Asbjørn Røiseland er, sammen med et redaksjonskollegium og et bredt sammensatt redaksjonsråd, klar for å ta imot bidrag.

Aktuelle lenker:

Tidsskriftets hjemmeside

Portalen for manus

 

Av Nina Fredheim
Publisert 5. mai 2022 14:39 - Sist endret 5. mai 2022 16:07