Praksisstudier bioingeniørfag

Studiested for Bachelorstudium i bioingeniørfag er Fredrikstad. Praksis i bioingeniørutdanningen er en stor og viktig del av studiet.  Praksis gjennomføres både internt i høgskolens laboratorier og eksternt ved samarbeidende laboratorier med en økende mengde og progresjon gjennom de tre studieårene. HiØ har avtale om eksterne praksisplasser i Primærhelsetjenesten, Sykehuset i Østfold og Sykehuset i Vestfold. I tillegg er det mulighet for utveksling i siste studieår ved å ha praksis hos en av HiØs samarbeidspartnere i utlandet. Ved spørsmål om praksis kan du kontakte Team praksisstudier på praksis-fred@hiof.no

Mål for praksisstudiene

Praksisstudiene skal bidra til at studentene øker forståelsen for sammenhengen mellom teori og praktisk arbeid. I praksis vil de erfare hvordan bioingeniørfaget utøves innen ulike fagområder, noe som er viktig for å kunne utvikle og bevisstgjøre seg egen yrkesrolle. HiØ har som mål å legge til rette for at studentene skal få praksisplass på ulike praksisarenaer, slik at de kan få kunnskap om hvordan bioingeniører arbeider innen de ulike laboratoriespesialitetene / fagområdene.

Når gjennomføres ekstern praksis?

Eksterne praksisperioder for bioingeniørutdanningen gjennomføres i periodene:

  • 1.studieår:
    Primærhelsetjeneste: Uke 48–50  (Kullet deles i tre, en uke praksis per student)
  • 2.studieår:
    Praksisperiode 1: Uke 15–22  (Kullet deles i to, fire uker praksis per student)
  • 3. studieår:
    Praksisperiode 2: Uke 36–39 og 42–45 (Kullet deles i to, fire uker praksis per student)
    Praksisperiode 3: Uke 2–9  (Kullet deles i to, fire uker praksis per student)

Praksisstudier for bioingeniørutdanningen

I henhold til studiets rammeplan skal studenten gjennomføre 60 stp praksisstudier, og minimum 20 stp skal være ekstern praksis i medisinske laboratorier. De øvrige praksisstudiene gjennomføres i høgskolens laboratorier. Praksisstudier kan være integrert i alle hovedemner.

Alle laboratoriedisipliner vil være aktuelle for praksisperiode 1, 2 og 3. Studentene skal gjennom tre ulike laboratoriedisipliner eller enheter, der en av dem må være på et laboratorium med automasjonssystem. I tillegg kommer blodprøvetaking på helsehus, poliklinikker eller sengeposter i hver praksisperiode.
Læringsutbytte og innhold i de eksterne praksisstudiene utarbeides i samarbeid med yrkesfeltet. Til alle praksisperioder inngår også skriftlige rapporter som må bli godkjent for å få godkjent praksis.

Eksterne praksisplasser tildeles via studiestedets praksisteam. Eventuelle utgifter knyttet gjennomføring av praksisstudier dekkes i henhold til høgskolens reglement.

Praksisdokumenter

Eksterne praksisstudier i bioingeniørutdanningen

Vurdering i praksisstudier

Vurdering er en kontinuerlig og obligatorisk del av veiledningen i praksisstudiene, og skal stimulere til faglig og personlig vekst.

Vurderingen baserer seg på generelle og spesifikke kompetanseområder, studentens egenvurdering, gjennomførte obligatoriske arbeidskrav, og krav til tilstedeværelse.

Vurderingen skal også omfatte en helhetsvurdering av studentens faglige og personlige forutsetninger for å kunne fungere som bioingeniør slik dette kommer til uttrykk i Forskrift om skikkethetsvurdering i høyere utdanning.

Publisert 15. mai 2019 13:02 - Sist endret 2. mai 2023 09:37