Sommerkurs for Bachelor i ingeniørfag - Tress og Y-veien 2021

På denne siden finner du informasjon om sommerkurset for Bachelor i ingeniørfag - TRESS og Y-veien 2021.

Undervisningsopplegg

Slik blir undervisningen:

KLIKK HER FOR INFORMASJON OM UNDERVISNINGEN - CANVAS - følg med på denne siden for informasjon om sommerkurset, inkludert velkomst- og informasjonsmøtet som går digitalt i zoom 7. juni.

Gjennom Bachelor i ingeniørfag - TRESS og Y-veien sparer du tid i forhold til å ta realfagskurset eller forkurs. Til gjengjeld vil det første studieåret, inkludert sommerkurset, være svært krevende og forutsetter at du legger en stor arbeidsinnsats i studiene. 

 • All undervisning på sommeren vil skje digitalt. Dersom mulig, etter gjeldende smittevernregler, vil noen av øvingene skje på campus på Kråkerøy. Oppdatering kommer.
 • Undervisningen foregår fra mandag 7. juni (uke 23) til og med fredag 30. juli (uke 30). Det er 40 dager over 8 uker med matematikk. Det undervises i fysikk på høsten.
 • Undervisning i første uka (uke 23) vil være fra 12.15 - 19.45 hver dag. Undervisningen er lagt til denne tiden for å legge til rette for avslutning av videregående skole. Fra mandag 14. juni er undervisningen fra 8.15 - 16.00, hver dag mandag til fredag.
 • Hver dag avsluttes med en obligatorisk prøve. 
 • Undervisning og oppfølging vil bli intens med presentasjoner, arbeid i smågrupper og i klasser hver dag. Studentene må i tillegg regne med å legge ned en betydelig innsats også utenom ordinær undervisningstid. 
 • Kurset avsluttes med en 4 timers skriftlig eksamen i uke 31. Denne bedømmes med godkjent/ikke-godkjent og sensur foreligger i uke 32.

Hvordan komme i gang med digital undervisning:

 • Det er nødvendig med pc/mac med nettforbindelse, webkamera og mikrofon.
 • I den første uka vil det gis 30 minutter veiledning/kurs hver dag for at dere skal få starthjelp til å komme i gang med digital undervisning.
 • Som student ved HiØ får du tilgang på en rekke programmer. Vi benytter oss blant annet av Office 365 (med OneNote klassenotatblokk) og Zoom. Når du mottar ditt brukernavn og passord fra HiØ (kommer i starten av juni) kan du logge deg inn og gjøre deg kjent med disse programmene. Vi benytter oss også av programvaren GeoGebra.
 • Det kan også være nyttig for deg å ha tilgang til et tegnebrett (Wacom), IPad/nettbrett med stylus eller noe lignende.
 • HiØ benytter seg av læringsplattformen Canvas.  I dette Canvasrommet får dere nyttig informasjon om kurset og undervisningen. Se øverst på denne siden for lenke til Canvas-rommet.

Ta kontakt med Per Erik S. Nilsen på per.e.nilsen@hiof.no dersom du har spørsmål om undervisningsopplegget. 

Brukernavn og semesteravgift

Du får tilsendt SMS med ditt brukernavn i starten av juni.
Gå inn på denne lenken for passord: https://passord.hiof.no
Deretter kan du logge deg inn i StudentWeb hvor du finner faktura for semesteravgift for studieåret 2021/22. Les mer om semesteravgift her.

Søknad om fritak

 

Dersom du ønsker å søke om fritak må du gjøre dette snarest mulig etter at du har takket ja til plassen.

Søknadsskjema finner du på nettsidene våre. Frist for å søke fritak er fredag 25. juni.

Bøker til sommerkurset

 • Oldervoll m.fl. Sinus for forkurset Cappelen DAMM AS. ISBN 978-82-02-50905-7, 3 utgave 2016 (Teoribok)
 • Oldervoll m.fl. Cosinus for forkurset Cappelen SAMM AS. ISBN 978-82-02-50907-1, 3.utgave 2016 (Oppgavesamling)

Begge anbefales kjøpt fra www.brettboka.no (under halv pris for 4-årig lisens).

Kjøp gjerne lærebøkene i forkant for å gjøre deg kjent med dem. I den første uka vil vi jobbe oss gjennom kapittel 1 og store deler av kapittel 2. Sett deg godt inn i disse kapitlene på forhånd for å få en god start på kurset.

Parkering

Parkeringsbevis for studenter kan fås i Servicetorget ved hovedinngangen på studiestedet på Kråkerøy mot fremvisning av kvittering for betalt semesteravgift. Studenter med gyldig P-bevis kan parkere på grussletta ovenfor Kråkeby barnehage/hybelhuset. Betalingsparkering i P-hus under Stadion.

Lånekassen

Gjennom Statens Lånekasse kan du søke lån for sommerkurset. Velg søknaden ”Stipend og lån til høyere og annen utdanning” på Lånekassens nettsider, velg riktig lærested og sommerkurs. For å få tilgang til søknaden må du logge deg inn på «Dine sider» på lanekassen.no og velge søknaden for 2020-2021. Mer info om lån for sommerkurset finner du på Lånekassens nettsider.

For å få utbetalt sommerstøtten må vi registrere gyldig fremmøte på deg. Støtten blir altså ikke utbetalt før vi har registrert dette etter første dag av sommerkurset, som er 7. juni. Siden fremmøte nå skjer digitalt, så vil vi også gjøre en registrering basert på digital deltakelse.

 Bolig  

Studentsamskipnaden i Østfold tilbyr bolig til deg som skal studere ved Høgskolen i Østfold.

Se studentbolig hos SiØ

Kontaktinfo

Publisert 6. mai 2021 10:47 - Sist endret 18. okt. 2021 23:05