Rød skole Onsøy

Skolens hjemmeside

Rektor: Martin Gulbrandsen 

Skolen vår

Rød skole Onsøy er en barneskole som ligger på Gressvik i Fredrikstad. Skolen er bygget i flere trinn og et flott og variert uteområde som omringer skolens bygninger. Ved skolen er det ca. 370 elever og 50 ansatte. Skolen begynner å bli full og vi har derfor tatt i bruk flere av spesialrommene som klasserom.

Elevene på 5.-7.trinn er utstyrt med chromebooks og småskolen har nettbrett som primært brukes til Dragonbox skole.

Engelsk 

Skolen bruker i hovedsak læreverket Stairs. I tillegg supplerer vi med andre verk som Quest og Explore. Dette er det faget vi har størst etterslep på i forhold til lærere med formell kompetanse.

Norsk 

Rød bruker i hovedsak læreverket Zeppelin. I tillegg supplerer vi med andre verk som Salto og Norsk. Vi har tidligere arbeidet med metodikken rundt Leselos for å øke bevissthet og kompetanse rundt leseutvikling. I begynneropplæringen har vi dobbel bokstavinnlæring og leselapper. For senere å trene tempo bruker vi repetert lesing. Askiraski er et verktøy som vi bruker på lesekurs

Matematikk

Skolen bruker i hovedsak læreverket Multi. I tillegg supplerer vi med andre verk som Matemagisk, Tusen millioner og Matematikk. I begynneropplæringen bruker vi læreverket Dragonbox skole. Her lærer elevene tallene gjennom fokus på mengde og innhold, mer enn navn og rekkefølge.  Skolen har mattekasser med konkreter til bruk i undervisningen.

Profesjonsrettet pedagogikk

Forrige skoleår deltok vi i Dekomp fra Høgskolen med fokus på inkluderende læringsmiljø og tilpasset opplæring. Vi ønsker oss undervisning som gjør at de som i dag mottar spesialundervisning, vil i større grad kunne delta i sin egen klasse.

I år arbeider vi i Fagfornyelsen med å koble overordnet del ned i de konkrete fagplanene. Dette gjøres blant annet gjennom arbeid med tverrfaglige temaer.

Som personale er vi opptatt av at alle elever er våre. Vi bruker ZERO som en sosial læreplanplattform. Klasseledelse og tydelige voksne som evner å se den enkelte og gruppe på en hensiktsmessig måte er viktig for oss. 

Skolen har et godt samarbeid med FAU og er opptatt av å være den profesjonelle parten i samarbeidet hjem-skole.

Praktisk-estetiske fag

Skolen har en flott avdeling for kunst & håndverk med eget sløydrom. Vi har faglærer som underviser på 5.7.trinn.

 

Emneord: Barneskole, Fredrikstad
Publisert 19. feb. 2021 08:25 - Sist endret 25. nov. 2021 07:44