ChatGPT og BingChat for nybegynnere (workshop)

Det skal godt gjøres om du ikke har hørt om ChatGPT i løpet av den siste tiden, men du har kanskje ikke fått prøvd ut tjenesten selv? Eller du har fremdeles ikke skjønt helt hva dette med store språkmodeller (som f.eks. ChatGPT) er, eller hvordan de fungerer. Dette er en workshop for deg som er "helt grønn" og som gjerne vil forstå mer. Selve ChatGPT er ikke en tjeneste som HiØ leverer eller gir deg tilgang til, men som du frivillig kan opprette en konto til. Dessuten har alle ansatte og studenter nå tilgang til GPT-teknologien via Microsofts Bing chat med arbeids-/ skolekontoen sin

Illustrasjon generert av leonardo.ai

Foto: Leonardo.ai

Alle må ha skaffet seg en konto på ChatGPT: https://chat.openai.com 

Det holder med en gratiskonto, trenger ikke å ha pro (altså betalt løsning)

Det finnes flere språkmodeller, men i dag ser vi på ChatGPT.

Ønsker du ikke å opprette konto på ChatGPT, kan du bruke Microsoft Bing, som bruker teknologi som er utviklet av OpenAI, inkludert GPT-3, for å generere sine svar. Bing er ikke det samme som ChatGPT, men har blitt tilpasset og trent for å hjelpe brukere med å finne informasjon, svare på spørsmål og generere kreativt innhold på en rekke språk, inkludert norsk. I tillegg har Bing tilgang til internett og kan søke for å hente oppdatert informasjon fra nettet.

Denne workshopen passer for nybegynnere og både for studenter og ansatte.

Overordnet agenda:

  • Hva er ChatGPT?
    • Hva er det ikke
    • Utfordringer (GDPR, bias..)
    • Muligheter
  • Hvordan bruker jeg ChatGPT?
  • Til hva bruker jeg ChatGPT?

Vi vil leke oss og prøve oss frem med ulike tilnærminger. Det vil bli fokus på hvordan bruke ChatGPT som hjelp i skrivearbeidet, og ikke minst som hjelp når man skal planlegge undervisning.

Workshopen for de som har interesse og ønsker å bruke språkmodeller på en god måte. Vi vet studenter og ansatte bruker dette, og vi tilbyr derfor workshop for å sikre god bruk.

Meld deg på via nettskjemaet under:

 

Arrangør

Digitalt læringsverksted (DLV)
Emneord: AI, KI, ChatGPT, dlv
Publisert 21. sep. 2023 10:52 - Sist endret 21. sep. 2023 10:52