Yrende liv på Bachelortorg for barnehagelærerstudenter

Fredag 15.9. ble det arrangert Bachelortorg for avgangsstudentene på Barnehagelærerutdanningen. Praksislærere, praksisbarnehager og faglærere deltok, for å inspirere studentene til å utforske ulike tematikker og problemstillinger i Bacheloroppgaven. 

Mette Jæger, Henriette Haagensen og Camilla Høvik fra Stangeløkka barnehage i Halden har tatt med mye interessant materiell fra barnehagen for å skape engasjement hos studentene.

Bachelortorget har som mål å inspirere og vekke avgangsstudentenes nysgjerrighet før de går ut i praksis i fordypningene på høsten. Dette for at de skal kunne bli oppmerksomme på interessante temaer og problemstillinger de kan skrive om i Bacheloroppgaven sin. 

Flere av høgskolens mange praksisbarnehager sto på stands i vrimleområdet ved kantina, og fortalte om ulike problemstillinger som barnehagene er opptatt av gjennom ulike satsningsområder, arbeidsmetoder og barnehagefaglige tematikker.

Faglærere på Barnehagelærerutdanningen deltok også med eget FOU-arbeid og REKOMP-prosjekter som kunne være med å vekke studentenes interesse for utforskning. 

Studentene som deltok var fornøyde med torget og var positivt overrasket over hvor mye de hadde fått ut av samtalene med de ulike aktørene som deltok. 

" Det har vært veldig spennende å være med på Bachelortorget, og jeg har fått mye å tenke på! Det er så mye forskjellig utforske i barnehagen!" (Student på Ba-torg, 2023)

Studenter i dialog med ansatte i praksisbarnehager, og faglærere ved Barnehagelærerutdanningen

En stor takk til barnehagene som deltok på Bachelortorget:

  • Aremark barnehage
  • Augerød barnehage
  • Halden Do-re-mi barnehage
  • Harekas barnehage
  • Stangeløkka barnehage
  • Stenrød barnehage
  • Kollen Naturbarnehage
  • Virksomhet Fossen barnehager

Les mer: 

Emneord: barnehagelærerutdanning, barnehagelærerstudenter, praksisbarnehager, lærerutdanningsbarnehager Av Beate Lund
Publisert 17. sep. 2023 20:11 - Sist endret 20. sep. 2023 07:49