Valg 2021 - nominasjon av kandidater

Det nærmer seg valg av medlemmer til Høgskolestyret for perioden  2021 -  2025. Nå ønsker nominasjonskomiteen dine forslag på aktuelle kandidater som kan representere de ansatte i høgskolestyret.

Høgskolestyret er høgskolens øverste organ. Fra høsten innfører høgskolen en ny styringsmodell med enhetlig ledelse der rektor er ansatt.  Det betyr at det nye styret med sine elleve medlemmer får en sammensetning som består av fire medlemmer valgt blant ansatte​ i undervisnings- og forskerstilling og ett medlem valgt blant de teknisk og administrativt ansatte. Videre er det to medlemmer som er valgt blant studentene og fire eksterne medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner en av de eksterne medlemmene som styrets leder. 

Nominasjonskomiteen har allerede startet prosessen med å finne kandidater som ønsker å stille til valg, og som kan bli valgt inn som de ansattes representanter i det nye styret. Det blir en spennende periode med implementering av ny styringsmodell, ny faglig organisering, PhD akkreditering og flere andre satsinger. Et  styreverv for de neste fire år vil gi unike muligheter til å være med på videreutvikling av høgskolens strategier og veivalg for fremtiden.   

Hvem kan velges?

I henhold til høgskolens valgreglement  § 18 er det forskjell på hvem som kan stemme og hvem som kan velges:

«Valgbar som medlem av styret eller avdelingsstyrene er den som har stemmerett etter §§ 10 og 11.  Ansatte er bare valgbare dersom de har vært i sammenhengende tilsettingsforhold ved høgskolen de siste seks månedene før valget». Ledere er ikke valgbare.

Når avvikles valget?

Valget avvikles elektronisk i perioden 26. april kl. 09:00 – 29. april kl. 09:00.

Valgresultat

Resultatet offentliggjøres 29. april kl. 12:00.

Hva gjør du nå?

Spør en kollega - eller flere - og få bekreftet at vedkommende kan tenke seg å stille til valg. Ta så kontakt med en av medlemmene i nominasjonskomitéen:  

Frist for å nominere kandidater er 3. mars.

Mer informasjon

Emneord: Valg, høgskolestyret Av Nominasjonskomiteen
Publisert 19. jan. 2021 12:54 - Sist endret 21. sep. 2023 12:36