Storylinegruppa på forskningsopphold

Ni medlemmer fra ulike fagfelt deltok på et intensivt forskningsopphold i regi av storyline-gruppen, på Tanum strand, kombinert med sosiale aktiviteter og gode matopplevelser. Dette styrket uten tvil samarbeidet og forskningen vi gjør i tilknytning til storyline, uttrykker Johan Bredberg. Han er førsteamanuensis i matematikk ved Fakultet for lærerutdanning og språk ved Høgskolen i Østfold, og har tatt aktivt del i storylinemiljøet siden høsten 2019.

Johan Per Ivar Bo Bredberg og Monica Nordbakke nyter å være på skriveopphold sammen med gode kollegaer i forskningsgruppen.

Foto: Kristine Høeg Karlsen

Store deler av forskningsgruppen Storyline var samlet på Tanum strand i Sverige for å arbeide med forskningsartikler knyttet til Storyline som tilnærming til læring og undervisning. Ni av medlemmene i FoU-gruppen fra matematikk-, samfunnsfag-, naturfag, musikk-, engelsk på fremmedspråksenter og pedagogikkseksjonen var samlet for intensivt arbeid og sosiale avbrekk med god mat. 

«Storyline er jo en tverrfaglig metode, og da er det jo naturlig å samarbeide om forskningen» sier Gitte C. Motzfeldt, og legger til «Da er møteplasser som dette utrolig viktige! I vår valideringsartikkel er vi interessert i studenters forhold til bærekraftig utvikling og om Storyline er en god metode for utdanning for bærekraft. Vi samarbeider vi på tvers av samfunnsfag, pedagogikk og naturfag».  

Kristine Høeg Karlsen er enig «Når vi kommer vekk fra høgskolen får vi en helt annen ro, og det gir muligheten til å dykke ned i forskningsmaterialet sammen med gode kollegaer. Dette har vært veldig produktivt og hyggelig seminar som vil resultere i flere artikler fra oss». 

Stort engasjement preger forskningsgruppen, med livlige diskusjoner om nye vitenskapelige bidrag. Artikler som har vært gjennom fagfellevurdering omarbeides, og det planlegges forskning knyttet til årets storylineopplegg ved HiØ. Fra venstre: Johan Per Ivar Bo Bredberg, Monica Nordbakke, Øystein Sverre Warem, Jon Sverre Thorstensen, Gini Lockhart-Pedersen, Stein Arnold Berggren, Gitte Cecilie Motzfeldt og Hanne Eik Pilskog. Foto: Kristine Høeg Karlsen.

Øystein Sverre Warem og Jon Sverre Thorstensen fra musikkseksjonen forsker sammen med Kristine Høeg Karlsen på bruken av lydorkester i Storyline. «Dette seminaret passet veldig bra nå» sier Øystein og forklarer at de nylig har fått tilbake artikkelen sin fra fagfellereview og må jobbe med tilbakemeldingene de har fått.  

Matematikkseksjonen stilte sterkt med tre representanter, og Monica Nordbakke forklarer at matematikk har en viktig rolle i Storyline både på 1-7-trinn og 5-10 trinn på lærerutdanningen ved HiØ. Stein A. Berggren synes at møteplasser som dette er veldig viktige, og syntes det var fint å få tid til å arbeide med kapittelet han skriver sammen med Ragnhild L. Næsje (som ikke kunne være med) om regnefortellinger i Storyline. Johan Bredberg stemmer i.

Gini (Virginia) Lockhart-Pedersen trodde først ikke hun hadde tid til å delta, men fikk ryddet tid, «Jeg så glad for at jeg fikk startet opp med artikkelen min om en inkluderende praksis og escape room i storyline! Og, det er alltid koselig å treffe storylinegruppa!» 

Forskerne var storfornøyde med bevertningen på Tanum strand. Foto t.h. Kristine Høeg Karlsen.

 

Av: Hanne Eik Pilskog. Foto: Kristine Høeg Karlsen 

Emneord: tverrfaglig læring og undervisning, storyline, profesjonsfelleskap, forskningsfelleskap Av Hanne Eik Pilskog
Publisert 1. des. 2023 18:58 - Sist endret 2. des. 2023 00:05