Lanseringskonferanse for tidsskriftet ELLA

Høgskolen i Østfolds nyoppstarta vitenskapelige tidsskriftet ELLA Education, Literature, Language – Utdanning, litteratur, språk samler disiplinorientert og didaktisk forskning innafor språkfagene. 

Bildet viser logoen til tidskriftet ELLA - Education, Literature, Language - Utdanning, litteratur, språk

Det strategiske forskningsprogrammet ELLA (Education, Literature, Language) er en del  av den bredere anlagte språksatsinga - Språk i opplæringen - ved Høgskolen i Østfold (HiØ) som inkluderer ambisjonen om å opprette et Senter for fremragende utdanning ved høgskolen og bli en nasjonal tilbyder av fremmedspråk i grunnskolelærerutdanningen (GLU).

Som del av forskningsprogrammet ELLA er det etablert et vitenskapelig tidsskrift ved samme navn - ELLA (Education, Literature, Language – Utdanning, litteratur, språk) ved HiØ.

17.-18. oktober ønsker vi velkommen til lanseringsseminar for det nyoppstarta tidsskriftet. Tidsskriftet er vitenskapelig og samler både disiplinorientert og didaktisk forskning innafor språkfagene. Det retter seg mot forskere med ulik bakgrunn og faglig innretning innafor fagområdene lingvistikk, litteraturvitenskap og kulturkunnskap knytta til språkfagene norsk/nordiske språk, engelsk, fransk, spansk, tysk og andre språk. Tidsskriftet ønsker også bidrag som forener disse to tilnærmingene, så vel som bidrag med komparative aspekter mellom språk.

Lanseringskonferansen blir avholdt på Fredriksten hotell i Halden fra lunsj til lunsj, og det blir faglige innlegg fra bidragsyterne til tidsskriftets to første temanumre "Grafiske romaner" og "Grammatikk for grammatikkens skyld: Gleden ved å lære om språk og språkevnen".

Program

Programmet for konferansen er tilgjengelig her (oppdatert 15.09.2022).

Påmelding

Meld deg på konferansen her. Det er mulig å melde seg på helt fram til konferansedato. 

Overnatting

Ved behov for overnatting, ta kontakt med redaksjonssekretær Anette Briksdal senest 23. september 2022.

 

Vi håper på godt oppmøte, og oppfordrer alle til å spre ordet om konferansen og invitere studenter og andre interesserte! Velkommen!

Les mer om tidsskriftet ELLA (Education, Literature, Language – Utdanning, litteratur, språk) her.

Emneord: ELLA, tidsskrift, Språk i opplæringen
Publisert 26. aug. 2022 08:18 - Sist endret 15. sep. 2022 15:26