ITI45311 Mobile anvendelser (Vår 2013)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for informasjonsteknologi
Emneansvarlig:
Harald Holone
Undervisningsspråk:
Engelsk
Varighet:
½ år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i masterstudiet i anvendt informatikk.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Ingen.

Undervisningssemester

2. semester (vår).

Timer pr uke: 2 x 2 timer forelesning/veiledning/lab.

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Kunnskap

Studenten skal ha kunnskap om generelle prinsipper innenfor feltene mobilteknologi, mobil HCI, sted- og kartbaserte tjenester, privatliv/personvern/privatliv, kontekstsensitive systemer og mobilmarkedet, samt ha kjennskap til publiseringskanaler for akademisk arbeid knyttet til temaene.


Ferdigheter

Studenten skal kunne gjennomføre et prosjekt der en mobil applikasjon / konsept / interaksjonsaspekt utvikles fra idéfase til prototype. Dette inkluderer brukerorientert design med spesiell fokus på temaer som gjør mobile anvendelser annerledes enn PC-baserte applikasjoner. Studenten skal beherske grunnleggende utvikling på Android-plattformen, og være i stand til å utvikle en prototype for en applikasjon på denne plattformen.


Generell kompetanse

Studenten skal ha tilegnet seg erfaring med skriving av en rapport som beskriver prosessen med utviklingen av en prototype, med utgangspunkt i en problemstilling eller fokusområde. Rapporten skal ha form som en forskningsrapport, og vekt blir lagt på bruk av eksisterende litteratur og arbeid.

Innhold

Emnet har et teoretisk fundament og en praktisk vinkling. Formidling av faglig innold skjer gjennom forelesninger og praktisk prosjektarbeid, inkludert presentasjoner og vurderinger av eget arbeid. Emnets innhold vil være nært knyttet til FoU-arbeidet som utføres i avdelingens tverrfaglige gruppe for mobile anvendelser (Mobile Applications Group, MAG).

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og egne presentasjoner/diskusjoner.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Avhengig av antall deltakere skal studentene jobbe individuelt eller i grupper (opp til 3 personer) med en prosjektoppgave gjennom hele emnet. Arbeidskravene består av presentasjoner av prosjektarbeidet samt relevante artikler.?

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Avhengig av prosjektform (se arbeidskrav) blir det holdt individ- eller gruppeeksamen som består dels av prosjektrapporten og dels av en presentasjon av oppgaven. Grupper får en felles karakter som settes ut fra en helhetsvurdering. En andel av studentene kan bli plukket ut til individuell muntlig eksamen.

Karakterskala A - F.

Ved ny og utsatt eksamen avtales innholdet i prosjektet med emneansvarlig.

Evaluering av emnet

Dette emnet evalueres på følgende måte:

-    Midtsemesterevaluering (frivillig)
-    Sluttevaluering (obligatorisk)

Den emneansvarlige lager en emnerapport på bakgrunn av studentenes tilbakemeldinger og sine egne erfaringer med emnet. Emnerapporten behandles av studiekvalitetsutvalget ved avdeling for informasjonsteknologi.

Litteratur

Pensum består av utvalgte artikler og nettbaserte kilder.

Se emnets nettside: http://www.it.hiof.no/mobapp/

 

 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juni 2024 02:45:26