Forskning

Våre FoU-satsinger

Forskningsdagene

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter.

Tema for Forskningsdagene 2019 er miljø.

Finn en forsker

Søk på navn eller fag- og arbeidsområde.

Forskningsaktuelt

Avdelingenes forskningssider

Forskningsgrupper

Les mer om de ulike forskningsgruppene ved Høgskolen i Østfold.

Forskningsprosjekter

Les mer om forskningsprosjektene ved Høgskolen i Østfold.

Forskningsaktuelt

 • colourbox_finance A systems approach to comprehend public sector accounting 16. aug. 2019

  A new article seeks to elaborate a framework for investigating public sector (government) accounting in terms of its relationship with the traditional budget.

 • skole_sprak_colourbox6551894_1980x1485 Ny bok om forskning og undervisning i språktilegnelse 1. juli 2019

  Boka «Teachability and learnability across languages» fyller et forskningsgap ved det at den undersøker både språktilegnelse, språkundervisning og språkvurdering og testing i lys av én bestemt språkinnlæringsteori, nemlig Prosessbarhetsteorien.

 • surfe-pa-nett_colourbox35771493 Big Data gjør dulting til skubbing 17. juni 2019

  NY FORSKNING. Forestill deg at jeg kan få deg til å gjøre det jeg ønsker at du skal gjøre, uten at du vet at jeg er involvert. Jeg tilpasser bare informasjonen du får, og også hvordan og når du får den. Jeg endrer litt på fremstillingen av valgalternativene du har, og bruker min kunnskap om dine tilbøyeligheter og svakheter til å lede deg akkurat dit jeg vil.

 • hilde-afdal Forskning som styrker skole og lærerutdanning 17. juni 2019

  Hun har ledet et høyt prioritert satsingsområde på forskning innen skole og lærerutdanning ved høgskolen i fire år. Nå kan Hilde Wågsås Afdal stolt presentere resultater som vil bidra til bedre organisering og innhold av lærerutdanningen og praksisfeltet.