Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig avdeling:
Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag
Emneansvarlig:
Karen P. Knutsen
Undervisningsspråk:
Engelsk
Varighet:
½ år

SFE10208 Engelsk: Språk og kommunikasjon (Høst 2008)

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Emnet er obligatorisk i Engelsk årsstudium - retning generell engelsk og inngår i valgfri del på 60 studiepoeng som kan inngå i bachelorstudium i samfunn, språk og kultur.

Undervisningssemester

1. semester (høst).

Innhold

I den muntlige delen av emnet vil studentene få innblikk i forskjellige former for muntlig kommunikasjon, blant annet forskjellige typer presentasjoner. I seminar- og gruppetimene vil studentene øve mye på å presentere. Studentene vil i tillegg få en innføring i fonetikk med intonasjon, med vekt på praktiske ferdigheter. Siden det er viktig å sette kommunikasjon i en kulturell sammenheng, vil emnet også inneholde eksempler på moderne engelskspråklig litteratur. Det vil bli diskusjon av litteraturpensumet med vekt på argumentasjon og problemløsning.

I den skriftlige delen av emnet vil studentene få innblikk i forskjellige tekststrategier og skriving av lengre tekster. Viktige stikkord er tekstbinding, avsnittsinndeling, sjangere, språklige virkemidler og stilnivå. I tillegg vil emnet inneholde en innføring i hvordan man søker, vurderer, bruker og refererer til kilder, blant annet gjennom bibliotekundervisning. Studentene vil også få en innføring i språklige strukturer, inkludert en innføring i grammatisk terminologi og syntaktisk analyse.

Innføringen i allmenn lingvistikk tar for seg ulike sider av begrepet 'språk', blant annet språklyder, hvordan ord og setninger dannes, forholdet mellom betydning og ord, språkfamilier og språket i utvikling.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, seminarer og mindre grupper. Undervisningsspråket er engelsk, med unntak av Innføring i allmenn lingvistikk.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

·        To muntlige presentasjoner.

·        Obligatorisk oppmøte på bibliotekundervisning (minimum 80 % tilstedeværelse). Studenter som ikke har anledning til å oppfylle kravet om obligatorisk tilstedeværelse må sende begrunnet søknad om fritak. 

·        Innføring i allmenn lingvistikk, som avsluttes med en nettbasert test

 Arbeidskravene må være godkjent til fastsatt tid ifølge semesterplanen for at studenten skal kunne gå opp til eksamen.

Eksamen

Mappevurdering og muntlig. 
Eksamen består av mappe med tre skriftlige tekster og en muntlig eksamen (ca. 25 minutter). Muntlig eksamen kan justere endelig karakter med ett trinn på karakterskalen A - F. Både mappe og muntlig må være bestått for å få endelig karakter i emnet.
Ingen hjelpemidler til eksamen.

Litteratur

·        Bøhn H. et al. Kompendium: Language and Communication. (Tilgjengelig i bokhandel, HiØ)
·        Elton, B. (2002). Dead Famous. Black Swan.
·        Griffith, K. Writing Essays about Literature: A Guide and Style Sheet. Harcourt Brace.
·        Gibaldi, J. MLA Handbook for Writers of Research Papers.  Ved Innføring i allmenn lingvistikk brukes:
·        Uri, H. (2004). Hva er språk? Universitetsforlaget.

I tillegg vil relevant stoff utdeles under emnet.  Alle studenter må dessuten ha tilgang til en engelsk-engelsk ordbok, for eksempel Collins Cobuild Dictionary, Longman Dictionary of Contemporary English, Oxford Advanced Learner’s Dictionary eller en annen ordbok beregnet på brukere som ikke har engelsk som morsmål (Learner’s dictionaries).

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 24. mai 2024 02:53:54