SFS40503 Masteravhandling i organisasjon og ledelse (Høst 2012–Vår 2013)

Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Fakultet for helse, velferd og organisasjon
Studiested:
Halden
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
1 år

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i masterstudiet i organisasjon og ledelse.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

Emnet Organisasjons- og ledelsesutvikling (30 studiepoeng) eller tilsvarende må være bestått.

Undervisningssemester

Mastergradsavhandlingen går over to semestre, 7. og 8. semester (høst og vår).

Normert studietid for mastergradsavhandlingen er ett år. Mastergradsavhandlingen skal dermed være ferdigstilt og innlevert i løpet av dette året der også mastergradsstudentene har tilgang til veiledning fra oppnevnt faglig veileder.

Dersom en student ikke kan gjøre seg ferdig med oppgaven innen dette året, kan han/hun søke om å levere oppgaven i løpet av det påfølgende året (innen oppgitte eksamensfrister, jfr. nedenfor). Det gjøres oppmerksom på at veiledningen skal være avsluttet senest etter to år og at avhandlingsstudentene ikke har tilgang til flere veiledningstimer etter to år.

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Etter gjennomført mastergradsavhandling kan studentene belyse problemstillinger med relevans for arbeidslivet, på bakgrunn av teoretisk kunnskap og gjennom bruk av vitenskapelige metodiske tilnærminger.

Innhold


Avhandlingen består av et større skriftlig arbeid på om lag 100 sider.

I løpet av studieåret vil det bli gitt tilbud om seks dagsseminarer hvor avhandlingsaktuelle tema vil bli diskutert.

Undervisnings- og læringsformer


Avhandlingen skal fortrinnsvis være et individuelt arbeid, men der det er aktuelt, kan flere arbeide sammen om samme problemstilling. Studentene oppfordres til å velge tema og eventuelt problemstilling for avhandlingen tidlig i studieforløpet, altså under et av de tidligere emnene. Dette vil gjøre det mulig å utnytte tidligere prosjektarbeid, tematiske foredrag, mappeinnlegg og lignende som forarbeid til avhandlingen.

Veiledning
Hver student får oppnevnt veileder tilknyttet det område vedkommende har valgt å skrive sin avhandling på. Det etableres en kontrakt mellom høgskolen og den enkelte student, der avtale om veiledning og dens omfang inngår. Forberedelse til mastergradsavhandlingen skjer så tidlig som mulig i løpet av studiet, slik at de skriftlige arbeider som utarbeides i emnene Ledelse/Utdanningsledelse, Ledelse og styring og Organisasjons- og ledelsesutvikling peker hen i mot selve masteravhandlingen. Omfang av disse skriftlige arbeider samt eksamensformene knyttet til disse, vurderes kontinuerlig.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Deltakelse på minst fire av emnets seks samlinger.

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Masteravhandling og muntlig eksamen
Emnet vurderes ut fra masteravhandlingen (individuelt eller i gruppe) og en individuell muntlig eksamen. Masteravhandlingen blir vurdert av en eksamenskommisjon bestående av veileder og en ekstern sensor. I den muntlige eksamenen holder kandidaten først et eksamensforedrag på en halv time, deretter forsvarer kandidaten sin avhandling. Den muntlige eksamenen varer alt i alt om lag én time.

Det benyttes karakterskalaen A - F. Det gis en foreløpig karakter på masteravhandlingen, karakteren kan bli justert ut fra muntlig eksamen.

Ved ny og utsatt eksamen må begge eksamensdelene gjennomføres på nytt. Kandidaten kan forbedre masteravhandlingen én gang, men kandidaten har da ikke rett til veiledning.

Slutteksamen for masteravhandlingsstudentene avvikles to ganger hvert år og er lagt til eksamensperioden (mai/juni og november/desember).

Frister
Levering og eksamen i vårsemesteret:

  • Oppmelding til eksamen skjer samtidig med innlevering av avhandlingen.
  • Avhandlingen leveres senest 1. mai.
Levering og eksamen i høstsemesteret:
  • Oppmelding til eksamen skjer samtidig med innlevering av avhandlingen.
  • Avhandlingen leveres senest 1. november.

Ved klage på sensur skal masteravhandlingen vurderes på nytt. Ved eventuell endring av den foreløpige karakteren på Masteravhandlingen, skal det arrangeres ny muntlig eksamen, jfr. Forskrift om eksamen og studierett ved Høgskolen i Østfold, § 18, pkt 4.

Evaluering av emnet

Tilbakemelding fra studentene våre er avgjørende for at vi skal kunne tilby best mulige emner og studieprogrammer. Dette emnet evalueres gjennom underveisevaluering og en sluttevaluering. Resultatene behandles i lærergruppen og i Utvalg for studiekvalitet og internasjonalisering.

Litteratur


Avhandlingen stiller store krav til selvstendighet. Studenten må selv velge et pensum på 1000 sider med relevans for avhandlingen. I tillegg skal det velges et metodepensum på 500 sider. Den samlede litteraturlisten på 1500 sider skal godkjennes av veileder.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juni 2024 02:55:04