Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig fakultet:
Fakultet for lærerutdanninger og språk
Studiested:
Halden
Emneansvarlig:
Eva Lambertsson Björk
Undervisningsspråk:
Se pkt. Organisering og læringsformer
Varighet:
½ år

SFB24011 Kulturmøter II (Vår 2015)

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Valgfritt emne for alle studieprogram.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

For studenter som velger et annet målspråk enn engelsk forutsettes at studentene har fransk-/spansk-/tyskkunnskaper tilsvarende nivå 1 fra videregående skole. Det kreves i liten grad aktive kunnskaper i fransk, spansk eller tysk, men en forutsetter en viss mengde passive språkkunnskaper: Studentene må kunne forstå og orientere seg i vanlig fransk/spansk/tysk bruks- og sakprosa og forstå nok fransk/spansk/tysk til å kunne få med seg hovedinnholdet i normaltale.

Undervisningssemester

Prosjektarbeid under veiledning.

  • Det kan gjennomføres med den progresjon og på det tidspunkt i studiet som passer best for den enkelte student og er dermed ikke bundet til et høst- eller vårsemester.
  • Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon: 5. semester (høst).
  • Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur: 4. eller 6. semester (vår).

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

KUNNSKAPER

Kandidatene har gode kunnskaper innenfor et selvalgt tema om kultur- eller samfunnsforhold.
De har dessuten kunnskaper om akademisk skriving.

FERDIGHETER

Kandidatene har utviklet evne til å arbeide selvstendig med et faglig tema.

GENERELL KOMPETANSE

Kandidatene har fordypet seg i et selvvalgt tema i tilknytning til kultur- og samfunnsforhold (i vid forstand). Gjennom dette arbeidet har de utviklet en generell kompetanse innenfor interkulturelle og/eller komparative aspekter.

Innhold

Opplegget er i stor grad basert på individuelt arbeid med underveisveiledning. Studentene har anledning til å velge emne ut fra egne interesseområder i samråd med en faglærer. Temaet kan velges i tilknytning til de emner det undervises i (for eksempel innenfor deler av 60- eller 90-poengsenhetene i årsstudium og påbyggingsstudium eller som undervises eller har vært undervist i bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon), men det kan også være andre temaer.

Undervisnings- og læringsformer

Prosjektarbeid under veiledning.
Veiledning foregår på norsk eller på målspråket.

Arbeidsomfang

Ca. 420 timer.

Eksamen

Skriftlig individuelt prosjektarbeid
Arbeidet, som kan skrives på målspråket (engelsk, fransk, spansk eller tysk) eller på norsk skal ha et omfang på ca. 20-25 sider tekst, ev. illustrasjoner i tillegg. Studenter ved bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon må skrive oppgaven på engelsk.

Arbeidet skal inneholde korrekte kildehenvisninger. Etter nærmere avtale med faglærer kan andre medier godkjennes. Det gis underveisveiledning. Ved vurderingen legges det vekt på evne til faglig fordypning, selvstendighet og fremstilling. Det benyttes karakterregel A - F.

Evaluering av emnet

Emnet evalueres to ganger hvert semester.

Litteratur

I tilknytning til det temaet studentene velger å konsentrere seg om, utarbeider de en litteratur- og referanseliste som skal følge med det innleverte arbeidet. 

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. apr. 2024 02:58:16