Fakta om emnet

Studiepoeng:
30
Ansvarlig fakultet:
Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi
Studiested:
Halden
Emneansvarlig:
Mari Hellum
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

SFB52414 Bacheloroppgave med arbeidspraksis eller bedriftsprosjekt (Vår 2017)

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Obligatorisk emne i Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon.

Forkunnskapskrav utover opptakskrav

For å starte på dette emnet må studenten ha bestått emnet SFB52214 PR og kommunikasjon (10 studiepoeng) i 5. semester.

Undervisningssemester

6. semester (vår).

Studentens læringsutbytte etter bestått emne

Kunnskap
Kandidatene har gode kunnskaper om kommunikasjonsarbeid i en bedrift/organisasjon.
Kandidatene har kunnskap om å skrive en forskningsoppgave.

Ferdigheter
Kandidatene er i stand til å skrive et større faglig arbeid.
De har deltatt i, eller blitt gjort kjent med de daglige såvel som de strategiske kommunikasjonsoppgavene i en virksomhet.

Generell kompetanse
Kandidatene har kunnskap om og ferdighet i å skrive en forskningsoppgave, såvel som praktisk innsikt i kommunikasjonsarbeid. 
De vil ha utviklet etisk forsvarlige holdninger til informasjonsarbeid og til relasjoner med organisasjonens interessenter og omgivelser.

Innhold

  • Arbeidspraksis i en kommunikasjonsfunksjon i en egnet bedrift/organisasjon eller arbeid med et prosjekt i samarbeid med en egnet bedrift/organisasjon
  • Skriving av bacheloroppgave tilknyttet den aktuelle virksomheten

Undervisnings- og læringsformer

Studentene gjennomfører ca. 3 måneders arbeidspraksis eller bedriftsprosjekt i januar-april, i eller tilknyttet en kommunikasjonsfunksjon i en bedrift/organisasjon. Studentene deltar i daglig kommunikasjonsarbeid så vel som strategisk planlegging.
Både engelsk og norsk vil sannsynligvis benyttes.

Parallelt med og etter praksis/prosjekt skrives bacheloroppgaven med veiledning. Oppgaven har tema fra/tar utgangspunkt i virksomheten og i emnet SFB52214 PR og kommunikasjon (10 stp). Veiledning gis fortløpende i inntil 15 timer per student.

Arbeidsomfang

Ca. 840 timer.

Praksis

Ca. 3 måneders fulltids arbeidspraksis i vårsemesteret, i PR- eller kommunikasjonsfunksjon i en bedrift/organisasjon som fortrinnsvis arbeider internasjonalt, alternativt: gjennomføring av et prosjekt.

Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen

Fullført praksis/prosjekt.

Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen.

Eksamen

Individuell skriftlig bacheloroppgave og muntlig eksamen
Bacheloroppgaven kan skrives på norsk eller engelsk. Bacheloroppgaven må være bestått før kandidaten fremstiller seg til muntlig eksamen. Muntlig eksamen (ca. 30 minutter) med utgangspunkt i bacheloroppgaven kan virke justerende opp eller ned ett trinn på karakterskala A - F. Muntlig presentasjon og eksaminering foregår på det av de to språkene som ikke er valgt for den skriftlige oppgaven.

Bacheloroppgaver gjøres til gjenstand for elektronisk plagiatkontroll. Besvarelser som er helt eller delvis identiske vil ikke bli godkjent. Helt eller delvis identiske besvarelser er å anse som forsøk på fusk. Se for øvrig Forskrift om eksamen og studierett ved Høgskolen i Østfold.

Ved ikke bestått skriftlig arbeid har kandidaten anledning til å levere omarbeidet utgave av oppgaven til sensur én gang.

Ved ønske om forbedring av karakter kan ikke oppgaven omarbeides, men ny oppgave med ny problemstilling må leveres. Studenten har i dette tilfellet ikke krav på faglig veiledning.

Klageadgang: ved klage på sensur skal det skriftlige arbeidet vurderes på nytt. Ved eventuell endring av karakter, skal det arrangeres ny muntlig eksamen.

Evaluering av emnet

Emnet evalueres som sluttevaluering.

Litteratur

Det kan bli aktuelt med spesialpensum for bacheloroppgaven, avhengig av temavalg.
Litteratur for øvrig er den pensumlitteraturen som er benyttet i emnet PR og kommunikasjon, og i andre emner i bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 29. mars 2024 02:58:38