Programmet tar ikke opp nye studenter

Oppbygging og gjennomføring (2011–2012)

Studiets oppbygging og innhold

Studiet skal være en grunnleggende innføring i organisasjon og ledelsesfunksjoner samt samarbeidsrelasjoner innenfor helse- og sosialsektoren. Studiet består av to emner:

HSHOS10110 Grunnleggende organisasjon og ledelse (15 studiepoeng)

HSHOS10207 Tverrfaglig samarbeid 1 (15 studiepoeng)

Begge emnene er obligatoriske og de må tas sekvensielt.

Studiet kan etter søknad kombineres med høgskolens andre videreutdanninger i organisasjon og ledelse, og er tilpasset høgskolens studier i tverrfaglig og tverretatlig samarbeid.

Organisering og læringsformer

Studiet gjennomføres som et deltidsstudium over ett år. Undervisningen organiseres med 8 samlinger à 2 - 3 dager. Høgskolen legger til grunn at innlæringen først og fremst er studentenes eget ansvar. Dette innebærer at man forutsetter at studentene selv engasjerer seg og bidrar til at forelesningene blir en dialog mellom lærer og studenter. Det legges bl.a. vekt på at studentene skal presentere eksempler og problemstillinger fra egen hverdag, slik at studiet kan knyttes til problemstillinger som oppleves som realistiske og aktuelle. Videre legger man opp til at studentene skal kunne påvirke valg av temaer i forelesningene og på denne måten sikre at det blir lagt vekt på de tema som studentene har behov for økt innsikt i. En sentral læringsform er arbeid i grupper.

Mellom samlingene vil studentene få konkrete oppgaver å arbeide med. Studentene deles inn i faste grupper som skal møtes under og mellom samlingene for å diskutere og løse konkrete oppgaver og arbeidskrav. Det forventes aktiv deltagelse fra alle studenter i gruppene.

Bruk av bibliotek
Høgskolens bibliotek tilbyr en mediesamling som er aktuell og oppdatert for å dekke studentenes behov. Biblioteket tilbyr også tilgang til en rekke elektroniske databaser. Studentene får informasjon og opplæring i bruk av bibliotekets tjenester i begynnelsen av første semester.

Første semester:

  • Informasjon om bibliotekets tjenester 
  • Innføring i fagrelevant informasjonssøking 

Det vil bli benyttet IKT-hjelpemidler i studiet, herunder læringsplattformen Fronter. Høgskolen arrangerer undervisning i IKT i løpet av studiets første semester. Det forutsettes imidlertid at studentene håndterer en generell forståelse av IKT-baserte tjenester. 

Praksis

Praksis er ikke knyttet til studiet.

Forsknings- og utviklingsarbeid

Studiet bygger på relevant forskning innen fagfeltet.

Studenten arbeider med oppgaver i studiet som viser selvstendig faglig, kritisk refleksjon over egen yrkesutøvelse

Evaluering av studiet

For å kunne tilby en aktuell og relevant utdanning av god kvalitet er vi avhengig av studentenes tilbakemeldinger og at du deltar i evaluering av studiene. Dette studieprogrammet blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle kvaliteten i programmet:

  • HiØs studiekvalitetsutvalg gjennomfører årlig en evaluering av studiekvaliteten ved et utvalg av høgskolens studieprogrammer (kalt EVA2)
  • Det enkelte fagmiljø har ansvar å etablere faste og allment kjente evalueringsrutiner

Tilbakemelding underveis

Det vil gis tilbakemelding på arbeidskrav og veiledning i grupper under samlingene til hver av de skriftlige hjemmeoppgavene (eksamen) knyttet til emnene.

Vurdering

Emnene vurderes ved individuelle skriftlige semesteroppgaver og innlevering av gruppeoppgave. Det vil bli benyttet både karakterregel Bestått/Ikke bestått og A - F, se den enkelte emnebeskrivelse for mer informasjon.

Studiemodell

Høst 2011

Videreutdanning i helse- og sosialadministrasjon - obligatorisk

Vår 2012

Videreutdanning i helse- og sosialadministrasjon - obligatorisk

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 4. mai 2024 03:19:35