Om studiet

Studiet tar deg med på reisen fra en idé til et ferdig produkt.

I dette studiet lærer du om brukernes og brukersituasjonens behov, å utvikle designkonsepter og prototyper og evaluere disse. Studiet omhandler kunnskapsutveksling mellom mennesker og datasystemer, støttet av informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Du kan velge mellom to fordypninger:

3D-modellering og animasjon

I denne fordypningen lærer du deg grunnleggende praktisk bruk av programvare for 3D-modellering og animasjon. I tillegg lærer du deg å designe og utvikle virtuelle miljøer basert på ulike formål og brukergrupper. Emner som inngår i denne fordypningen er 3D-modellering, 3D-animasjon og design av virtuelle miljøer.

Kommunikasjon

I denne fordypningen lærer du å formidle stoff skriftlig på en hensiktsmessig og analytisk måte. I tillegg lærer du om retorikk og hvordan å forme et budskap for å nå frem til publikum og beslutningstakere. Emner som inngår i denne fordypningen er Media Studies, tekst og retorikk og kunsten å overbevise.

I tillegg til grunnleggende teknologi- og programmeringskompetanse, vil du i begge fordypningene få kompetanse innen interaksjonsdesign, webutvikling, prosjektledelse og datasikkerhet.

Studentmiljø

Design og teknologi og er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt! Studentene på studiet i digitale medier og design kan eksperimentere med teknologi i sin egen VR-lab, designlab eller i IT-studentenes velutstyrte MakerSpace. I MakerSpace kan du utfolde deg innen robotikk, programmering, droner, 3D-printing med mer. Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden

 

 

Publisert 12. okt. 2021 11:25 - Sist endret 2. des. 2021 09:03