Bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer

Generelt om studiet

Samfunnet vårt er helt avhengig av datateknologi, og vi er meget sårbare dersom datasystemene feiler. Med smarttelefoner, nettbrett, hjemme-pc og spillkonsoller har vi et enormt marked for utvikling av applikasjoner og tjenester. Som student ved bachelorstudiet i informatikk - design og utvikling av IT-systemer lærer du å forstå sentral teknologi og hvordan man utformer og utvikler fremtidens IT-systemer.

I dette studiet lærer du hvordan du programmerer datamaskiner og mobiltelefoner. Du vil også lære om utvikling av større IT-systemer, der flere systemer snakker sammen. Hovedfokuset i studiet er lagt på systemutvikling og programmering. Dette støttes opp med fag som datasikkerhet, databaser, operativsystemer og webutvikling.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravet i matematikk, så arrangerer Avdeling for informasjonsteknologi forkurs i matematikk som foregår i perioden april – juni 2018, med undervisning to kvelder i uka.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og

spesielle opptakskrav:

  • matematikk R1 eller
  • matematikk (S1+S2)
Sist oppdatert: 12.12.2017 14:33

Videre utdanning

Etter bestått studium er du kvalifisert til å søke opptak til Master in Applied Computer Science ved Høgskolen i Østfold. Det kvalifiserer også for andre masterstudier i informatikk i inn- og utland.

Yrkesmuligheter

Med denne bachelorgraden står du godt rustet til å lykkes innen et bredt spekter av spennende jobber som systemutvikler, IT-konsulent, prosjektleder, rådgiver og applikasjonsdesigner. Uteksaminerte kandidater er i dag ansatt i de fleste større IT-bedrifter i Norge. Flere har også startet egen virksomhet. Antall bedrifter med kandidater fra Høgskolen i Østfold viser styrken til den næringsrettede utdanningen som gis ved Avdeling for informasjonsteknologi.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Norsk
Studiested
Halden
Studiekode
224 270
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
6. februar
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Annette Øyen

Annette Øyen

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Annette.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet