Fadderleder gleder seg til studiestart med fullt trøkk

Fadderleder Mathias Albertsen gleder seg til å gi alle nye studenter en god start på studielivet ved Høgskolen i Østfold denne uka. Og det er fortsatt rom for både flere fadderbarn og faddere!

Profilbilde av årets fadderleder.

Fadderleder Mathias Albertsen gleder seg til å gi alle nye studenter en god start på studielivet ved Høgskolen i Østfold.

Om du er ny student ved Høgskolen i Østfold er det fortsatt ikke for sent å melde seg på til fadderukene.

- Absolutt ikke, lover fadderleder Mathias Albertsen.

Meld deg på her!

Årets fadderleder studerer selv informasjonssystemer og er fra Sarpsborg. Nå gleder han seg stort over å kunne tilby ferske studenter et sosialt og spennende opplegg de neste ukene.

Hva ønsker du å oppnå med årets fadderuker?
- Oi, det er mange ting! Først å fremst ønsker jeg å gi alle nye studenter samme mulighet og start som jeg fikk da jeg begynte på studiet, en god gruppe med venner som motiverte meg og som gjorde at jeg gledet meg til å komme i forelesning, selv på de litt tyngre dagene, sier han og fortsetter:

- Samtidig ønsker jeg å vise frem for mine medstudenter hvor gøy det er å engasjere seg i livet rundt studiene. Og vi har jo en veldig flott region med masse spennende og gøye muligheter til å starte et liv i etter studiet. Og selvfølgelig lage en morsom uke med mye gøy og sprell

Hvorfor bør man som ny student prioritere å være med på fadderukene?
- Nå gjentar jeg kanskje meg selv, men jeg kan ikke understreke nok hvor viktig og bra det er å ha en god gruppe med venner som hjelper deg til å komme på campus, og at du faktisk trives der, og det finnes ikke et bedre tidspunkt en i fadderuken da alle er nye og alle ønsker nye venner. Og vi har jo laget et skikkelig program!

Se programmet her!

Noen høydepunkter du tenker bør nevnes?
- Fadderuka er jo bare en rekke med høydepunkter, men jeg kan jeg trekke frem at vi har fått selveste TIX til å spille for oss, det er jo rene Everest av høydepunkter. Og Olympiaden er alltid en slager. Vi har fått startet opp et colorrun, som jeg har hørt at flere (inkludert meg) gleder seg veldig til. Men hvis jeg kan trekke frem min det jeg gleder meg mest til blir nok det avslutningseventet, Showtime. Det kommer til å bli en av mine høydepunkter i år!

Hvordan ser en dag på jobb som fadderleder ut nå i innspurten til studiestart?
- Nå er det ganske hektisk. Det er mange møter, med styret og alle andre som er inkludert i studiestarten. Det er masse detaljer som skal finpusses, ting som skal kjøres rundt, orden som skal holdes. I tillegg til dette er det også massevis av studenter som lurer på alt mulig om fadderuken, så hverken jeg eller styret sitter og tvinner tommeltotter kan jeg si. 

Hvor finner man all nødvendig info om fadderukene?
- Alt av praktisk info ligger på høyskolen sin nettside, i tillegg  er på vi Facebook (@Fadderukene HiØ) og Instagram (@fadderukenehiof) med massevis av informasjon og moro.

Har dere nok faddere?
Vi kan aldri få nok faddere!
Meld deg på her.   

Hva er ditt råd til nye medstudenter?
- Slapp av. Og ikke misforstå meg, det er viktig å bruke tid og energi på studiene, men du skal leve også. Sett av nok til tid til å slappe av, til å være med venner og til å gjøre gøyale ting. Du har et helt liv igjen med jobbing, bruk denne perioden i livet på å ha det gøy!

Fadderukene med tre ord?
- Fantastisk, vennskap og eventyr 

Hvem kontakter man om man har spørsmål?
- Det meste vi kan tenke oss som man kan spørre om, er besvart på nettsiden. Hvis det ikke er besvart der, kan vi også treffes på fadderstyret@hiof.no , eller så har dere også mulighet til å treffe oss på stand på begge campusene mellom klokka 13.00 og 15.00 den første uka!

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 15. aug. 2023 07:56 - Sist endret 12. feb. 2024 11:14