Nominert til prisen Årets barnehageinspirator 2021

Beate Lund er høgskolelektor i pedagogikk ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold og en av fem finalister til prisen Årets barnehageinspirator 2021.

Bildet viser Beate Lund.

Beate Lund er nominert til prisen Årets barnehageinspirator. Foto: Marianne Andreassen

Prisen går til en lærer/foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger - som på en god måte har inspirert og motivert studentene sine til en yrkeskarriere i barnehage. Private Barnehagers Landsforbund (PBL) står bak prisen, og det er studentene ved barnehagelærerutdanninger i hele landet som nominerer kandidater til prisen.

Prisen deles ut annet hvert år og juryen består i år av styreleder Eirik Husby i PBL, Kari Pape, pedagog, foredragsholder og forfatter, og Elise Håkull Klungtveit, leder for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet.

Etter at nominasjonen ble kjent har Beate mottatt mange gratulasjoner og lykkeønskninger. Hun beskrives både som en god kollega og dyktig lærer for studentene.

- Superfint og velfortjent, sier Eileen Thøgersen Tveter, studieveileder og praksiskoordinator ved barnehagelærerutdanningen. – Beate inspirere alltid, fordi hun er en fantastisk blanding av;

  • Kunnskapsrik
  • Et nydelig medmenneske, som er god med både studenter og kollegaer
  • Har masse humor og ler mye - og det er smittsomt
  • Ser både den enkelte og helheten
  • Brenner for barnehagelærerutdanningen
  • og ikke minst brenner for samarbeidet med styrere og barnehagelærere i praksisfeltet

Ragnar Arntzen, dosent i norsk ved Fakultet for lærerutdanninger og språk, slutter seg til Eileens beskrivelse av Beate, og legger til: - Jeg var så heldig å få jobbe sammen med Beate i et prosjekt ute i barnehage og skole for et par år siden. Det var særdeles inspirerende, lærerikt og hyggelig.

Prisen deles ut under PBLs landsmøte mandag 1. november og prisen er 50 000 kr.

- Vi er stolt av å ha Beate i kollegiet vårt og ønsker henne lykke til med nominasjonen, sier prodekan for utdanning Kjersti Berggraf Jacobsen.

Av Irene Felde Olaussen
Publisert 21. okt. 2021 10:19 - Sist endret 21. okt. 2021 10:19