Frankrike forklart

I denne podkasten inviterer Kjerstin Aukrust og Geir Uvsløkk fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur.  

IllustrasjonsfotoFrankrike Forklart er et samarbeid mellom ILOS (Universitetet i Oslo) og AreaS (Høgskolen i Østfold). Podkasten støttes av Det norske universitetssenter i Paris (DNUP) og Institut français Norge. 

Hør de siste episodene

  • Kan falske nyheter ødelegge presidentvalget i 2022? Med Elin Strand Larsen 21. nov. 2021 21:00

    I denne episoden ser vi på hvordan falske nyheter preget presidentvalgkampen i Frankrike i 2017 og diskuterer i hvilken grad det kan skje igjen ved neste presidentvalg i 2022. Hvem står bak slike forsøk på manipulasjon og hva kan gjøres for å forhindre en negativ påvirkning? Vår gjest er Elin Strand Larsen, førsteamanuensis i medievitenskap ved Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon, Høgskolen i Østfold.

  • Har Macron endret fransk utenrikspolitikk? Med Pernille Rieker 7. nov. 2021 21:00

    Presidentperioden til Emmanuel Macron går nå mot slutten. Hvordan har han forvaltet Frankrikes utenrikspolitikk siden 2017? Har den vært preget av kontinuitet eller brudd i forhold til tidligere franske presidenter? Vi drøfter disse spørsmålene sammen med ukens gjest Pernille Rieker, seniorforsker ved NUPI.

Les de siste kronikkene

Les de siste analysene

Du finner også podcasten på øvrige streamingsplatformer som Apple, Spotify.  Du finner også kronikkene vi skriver i forbindelse med episodene på websidene Forskning.no og Transit Magasin.

Du kan også følge oss på vår Facebook side.

Publisert 27. okt. 2021 15:25 - Sist endret 22. nov. 2021 01:53