Frankrike forklart

I denne podkasten inviterer Kjerstin Aukrust og Geir Uvsløkk fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur.  

IllustrasjonsfotoFrankrike Forklart er et samarbeid mellom ILOS (Universitetet i Oslo) og AreaS (Høgskolen i Østfold). Podkasten støttes av Det norske universitetssenter i Paris (DNUP) og Institut français Norge. 

Hør de siste episodene

 • Fransk teater på norske scener. Med Olav Torbjørn Skare 14. nov. 2022 07:00

  I denne episoden av Frankrike forklart retter vi blikket mot Molières' verden og ser på franskspråklig teater i Norge. Hvordan finner et teaterstykke på fransk veien til Norge og hvilke nye navn er spennende å følge med på i den franskspråklige teaterverdenen? Vår gjest er Olav Torbjørn Skare, dramaturg ved Nationaltheatret i Oslo.

 • Hvordan høres fransk ut? Med Kathrine Asla Østby 24. okt. 2022 07:00

  Ukas episode handler om uttale: Hva skal til for å høres fransk ut? Hvorfor er det ofte forskjell på skriftbilde og lydbilde på fransk? Og hva er de vanligste feilene vi nordmenn gjør når vi uttaler franske ord? Vår gjest Kathrine Asla Østby, førsteamanuensis i fransk språk ved Universitetet i Oslo, gir oss et lynkurs i fransk uttale.

Les de siste kronikkene

 • Kampen mot glottofobi trappes opp i Frankrike 31. okt. 2022 10:15
  KRONIKK: Det franske språket er rikt. Gjennom 1.000 år med fremragende litteratur har det opparbeidet seg en status som et av verdens vakreste språk. Samtidig har denne statusen ført til at de som snakker fransk annerledes enn det parisiske borgerskapet, ofte utelukkes fra politiske og kulturelle arenaer.
 • Nasjonal Samling vandrer i maktens korridorer 27. sep. 2022 10:38
  KRONIKK: Etter valget til Nasjonalforsamling i Frankrike i juni i år fikk Marine Le Pens nasjonalpopulistiske parti Nasjonal Samling (NS) 89 representanter. Det er partiets beste resultat noensinne.

Du finner også podcasten på øvrige streamingsplatformer som Apple, Spotify.  Du finner også kronikkene vi skriver i forbindelse med episodene på websidene Forskning.no og Transit Magasin.

Du kan også følge oss på vår Facebook side.

Publisert 27. okt. 2021 15:25 - Sist endret 4. mai 2022 13:08