Assistentjobben motiverte Cecilie til å ta en barnehagelærerutdanning

Som barnehageassistent savnet Cecilie Lauritzen den faglige tyngden og bestemte seg for å utdanne seg til barnehagelærer. Nærhet til hjemstedet og familien var avgjørende, da hun valgte å studere ved Høgskolen i Østfold.

Cecilie Lauritzen studerer barnehagelærer ved Høgskolen i Østfold.

Foto: Privat

Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv? 

Jeg heter Cecilie Lauritzen og blir 35 år i år. Jeg er gift, har to barn og to hunder. Jeg bor i Larkollen og elsker sjøutsikten fra stuevinduet.

Hvorfor valgte du Høgskolen i Østfold?

Jeg startet på barnehagelærerstudiet i Bergen før vi bodde tre år i England. Når vi skulle flytte hjem til Norge ville vi bo nærmere familien. Det ble da naturlig for meg å fortsette med studier på Høgskolen i Østfold.

Hvorfor valgte du Bachelorstudium i barnehagelærerutdanning?

Jeg har jobbet flere år som ufaglært assistent i barnehage. Jeg kjente et sterkt ønske om å få en faglig tyngde bak valgene jeg tok i hverdagen og dette er grunnen til at jeg startet på studiet.

Hva liker du best med studiet?

Jeg har likt alle emnene vi har hatt. De har hvert sitt særpreg og engasjerer på ulike måter. Jeg er veldig glad for at det er en del praksis i studiet og at man får se, lære og prøve teori i praksis.

«Jeg har hatt mange veldig dyktige og engasjerte lærere, veiledere og forelesere.»

Cecilie Lauritzen, barnehagelærerstudent Høgskolen i Østfold

Fortell litt om praksisplasseringen din og hvordan den har utviklet deg?

Jeg har opplevd praksis i en barnehage i Bergen og i to ulike barnehager via Høgskolen i Østfold. Det har vært tre veldig forskjellige barnehager og tre veldig forskjellige praksisveiledere, noe som har lært meg at det er mange måter å være barnehagelærer/pedagogisk leder eller veileder på. Dette er noe jeg ønsker å ta med meg videre inn i min måte å være leder på. Det at jeg har opplevd helt ulike måter å organisere barnehagen på har også gitt meg et inntrykk av hva som kan passe meg når jeg skal ut i jobb.

Hvordan er studiemiljøet?

Jeg har hatt mange veldig dyktige og engasjerte lærere, veiledere og forelesere. Jeg har følt meg godt ivaretatt og er veldig fornøyd med alt det faglige innholdet de har valgt ut for oss. 

Hvilke råd vil du gi til kommende studenter?

  • Still forberedt til forelesninger.
  • Vær aktiv i forelesninger.
  • Bruk profesjonsteam aktivt, bli godt kjent og snakk sammen.

Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva vil du jobbe med etter studiene?

Drømmen hadde vært å jobbe som barnehagelærer i en barnehage, med godt arbeidsmiljø og dyr, i nærheten av der vi bor.


Aktuelle lenker:

 

Publisert 18. mars 2021 15:17 - Sist endret 15. juni 2021 15:08