Trine Eker Christoffersen konstitueres som prorektor forskning

Under høgskolestyrets møte 7. desember ble det vedtatt at Eker Chistoffersen konstitueres som prorektor forskning fra 1/1-2024. Hun vil fra samme tidspunkt tre inn som rektors stedfortreder.

Konstituert prorektor Trine Eker Christoffersen

Foto: Tore Petter Engen, Høgskolen i Østfold

– Selv om jeg veldig gjerne skulle ha beholdt Kristi ved HiØ, blir det spennende å tre inn i en ny rolle som prorektor forskning fra nyttår. Det er mye som skjer ved institusjonen om dagen og jeg skal bidra så godt jeg kan til at høgskolen lykkes med sine målsettinger i den perioden jeg er konstituert. Det kommer selvsagt til å bli krevende, men det er mange dyktige og motiverte folk på denne høgskolen som jeg ser frem til å samarbeide med i denne perioden, sier påtroppende prorektor for forskning Trine Eker Christoffersen.

Det er tidligere gjort kjent at både prorektor forskning og formidling, samt prorektor utdanning har sagt opp sine stillinger ved HiØ. Begge går til nye stillinger på nyåret. Eker Christoffersen ble av høgskolestyret konstituert i resten av åremålsperioden, dvs til 31/7-2025. Trine Eker Christoffersen vil primært fokusere på HiØ’s forskningskraft, mens rektor selv vil integrere arbeidet med formidling inn i HiØ’s strategiske tema «omdømme».

Ny administrativ organisering trer i kraft fra 1/1-2024, hvilket betyr at rektors direkte ledergruppe utvides med alle fagdirektører, dekaner, samt eventuelle prorektorer. Det er således, etter rektors vurdering, viktig å finne en god balanse mellom antall toppledere, nok støtte og kraft til å løfte høgskolens strategiske arbeid videre. For øyeblikket anser rektor det primært viktigst å konstituere én prorektor, som også vil inneha funksjon som rektors stedfortreder. Forskningsdirektør Trine Eker Christoffersen er godt kjent med HiØ og kan med tyngde og overbevisning gå inn i rollen som prorektor forskning.

Høgskolen gratulerer!

Av Tore Petter Engen
Publisert 7. des. 2023 15:16 - Sist endret 7. des. 2023 15:17