Aktuelt

Aktuelle saker

 • barn-pa-nettbrett_colourbox11862591_1485 Bruk av teknologi i undervisningen kan gjøre underverker for motivasjonen til elevene 5. des. 2018 15:32

  Bruk av teknologi og apper som læringsverktøy kan gi lite motiverte elever en ny glød, skriver høgskolelektor Ellen Romstad ved Høgskolen i Østfold i denne artikkelen.

 • digilu1-1980 Eit lærmiddellandskap i endring 3. des. 2018 08:03

  I samband med prosjektet Digitalisering i lærerutdanningene (DigiLU) treftes 65 lærarutdannarar frå Høgskolen i Østfold måndag 26. november 2018. Her fekk dei høyre kva forskinga seier om eit læremiddellandskap i endring. Det tradisjonelle læremiddellandskapet med bøker blir utvida til óg å omfatte alle former for digitale ressursar, og det blir viktig å vurdere når ein bruker dei ulike formata av læremiddel.

 • velferdensorganisering_colourbox Er kvaliteten på kommunale akutte døgnenheter god nok? 30. nov. 2018 12:39

  Til tross for at forskning viser at pasienter i Østfold har positive erfaringer med opphold på kommunale akutte døgnenheter, er legene mer usikre på tilbudet. Forskere skal derfor se nærmere på kvaliteten.

Arrangementer

 • hogskolestyremote Møte i Høgskolestyret 13. des. 2018 10:00

  Neste høgskolestyremøte avholdes ved Studiested Fredrikstad, M-111, 13.12.2018

 • ingrid-1 Hvilken fremtid for den radikale venstresiden i EU? 22. jan. 2019 11:30

  Kan venstreradikale partier i EU utgjøre et alternativ til svekkede regjeringspartier og en motpol til fremveksten av høyreradikale krefter? Kjerstin Aukrust, førsteamanuensis i fransk fra Universitetet i Oslo og AreaS-leder Franck Orban inviterer Morgenbladet-journalist Ingrid Grønli Åm til en samtale rund hennes nye bok, "Hjelp, vi er i EU!", som handler om Jean-Luc Mélenchon og hans parti "France Insoumise" (Det ukuelige Frankrike).

 • meloni_salvini_berlusconi Italias nye populistiske eksperiment 14. feb. 2019 19:00
  Italia har ofte blitt kalt «Europas politiske laboratorium» fordi det som skjer i Italia ofte legger premisser for utviklingen i andre europeiske land. Italia har satt populismen på dagsorden på en ny måte etter at femstjerners-bevegelsen og Liga Nord kom seirende ut av parlamentsvalget og dannet regjering. Det ene omtales gjerne som en populistisk og anti-elitistisk massebevegelse, mens det andre betraktes som et høyreradikalt parti.
  Hvordan ble en slik allianse mellom venstrepopulisme og høyrepopulisme mulig? Og hva betyr den for italiensk politikk og hvordan kan kan påvirke EU? Dette er spørsmål som AreaS-seminaret 14. februar 2019 ved Litteraturhuset i Fredrikstad skal ta for seg. Det skjer i en samtale mellom førsteamanuensis og AreaS-leder Franck Orban og Elisabetta Cassina Wolff, førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, ved Universitetet i Oslo.