Om studiet

Innhold i studiet

Bioingeniørprogrammet er en medisinsk laboratorieutdanning som kombinerer helsefag og teknologi. Bioingeniørutdannelsen vil gi deg kunnskap i en rekke ulike laboratoriedisipliner som genteknologi, biokjemi, mikrobiologi og patologi. Naturvitenskapelige fag som kjemi, biokjemi, cellebiologi, genteknologi, immunologi, hematologi, histologi, fysiologi, mikrobiologi og molekylærbiologi står sentralt i studiet, i tillegg til etikk og kommunikasjon. Du utvikler ferdigheter i stadig mer avansert teknologi, som bidrar til bedre forebygging, diagnostisering, behandling og oppfølging av sykdom og infeksjoner.

Bioingeniører har kompetanse innen fagområder som laboratoriemedisin, laboratorieteknologi, kvalitetssikring og metodeutvikling, samt praktisk laboratoriearbeid. Som bioingeniør har du ansvar for å analysere biologisk materiale som blodprøver, vevsprøver og kroppsvæsker, ved hjelp av avansert teknologisk utstyr. Du vil også tappe blodgivere og produsere blodprodukter som benyttes i behandlingen av pasienter.

Bioingeniører bruker moderne bioteknologi for å studere alle typer biologiske prosesser i kroppen. Du skal tilpasse og prøve ut nye metoder i samarbeid med for eksempel leger og forskere. Biologi og kjemi er sentrale fag i bioingeniørutdanningen.

Studiemiljø

Undervisningsformene varierer, og det legges vekt på at studentene er aktive i undervisningen og jobber med reelle problemstillinger som integrerer teori og praksis.

Praktisk laboratoriearbeid er sentralt i hele studieprogrammet. Ved Høgskolen i Østfold får du ekstern praksis gjennom samtlige tre år. Praksis foregår ved forskjellige laboratorier innenfor mikrobiologi, medisinsk biokjemi, patologi, blodbank, genteknologi og ulike andre spesiallaboratorier.

Du kan velge å gjennomføre profesjonspraksis og bacheloroppgaven i 6. semester ved en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Les mer under studieopphold i utlandet.

Praktisk informasjon

I tillegg til gjeldende opptakskrav anbefales Kjemi 1 (KJE1) fra videregående skole, men dette er ikke er krav.

Vi gjør oppmerksom på at Forkurs for ingeniør- og sivilingeniør ikke kvalifiserer for opptak til Bachelorstudium i bioingeniørfag. Søker kan dekke spesielle opptakskrav med matte og fysikk fra forkurset, dersom søker har generell studiekompetanse i tillegg.

Publisert 12. okt. 2021 11:16 - Sist endret 16. feb. 2023 13:50