Programmet tar ikke opp nye studenter

Oppbygging og gjennomføring (Vår 2010)

Studiets oppbygging og innhold

Studiet består av to obligatoriske emner.
- Grammatikk og fonetikk med didaktikk (15 studiepoeng)
- Kulturstudier II med didaktikk (15 studiepoeng)

Organisering og læringsformer

All undervisning foregår på engelsk. Undervisningen foregår dels i forelesninger og seminarer, dels i mindre grupper. I tillegg kommer individuell veiledning. Seminar- og gruppeundervisning krever at studentene deltar aktivt.  

Studiet legger opp til en klar progresjon innenfor faget. Studentene skal bli gradvis mer selvstendige og bevisste med hensyn til egne læringsmål, engelskfaget og lærerrollen. Det forutsettes at studentene tilegner seg en stor del av lærestoffet på egen hånd og i samarbeidsgrupper.  
Pedagogisk bruk av IKT i engelskfaget skal hele tiden være en integrert del av studiet, fra enkel bruk av tekst, bilder og nettsteder til bruk av tekstkorpus. Høgskolen i Østfold bruker læringsplattformen Fronter.

Noe av undervisningen er obligatorisk. Det gjelder all undervisning i fagdidaktikk. Studenter som ikke har anledning til å oppfylle kravet om obligatorisk tilstedeværelse må sende begrunnet søknad om fritak. I tillegg må studentene oppfylle kravene til obligatoriske innleveringer, presentasjoner og tester for å ha rett til å ta eksamen.
 
Studentene stimuleres til aktivt å søke etter fagstoff og informasjon både i bibliotek og på Internett. Høgskolens bibliotek bidrar til studentenes informasjonskompetanse, det vil si evnen til å søke etter, finne, evaluere og bruke relevant faglig informasjon. I tillegg til hjelp fra en bibliotekar som er ansvarlig for fagområdet, får studentene biblioteksundervisning.  

Gjennom måten studiet er organisert på, og gjennom dets arbeids- og evalueringsformer, legges det stor vekt på kvalitetssikring. Dessuten er det lagt opp til arbeidsformer som skal ivareta god kontakt mellom student og lærer og mellom student og student.

Praksis

Praksisnære komponenter er integrert i hele studiet. Allmennlærerstudenter som skal ha to uker praksis gjennomfører dette normalt i form av fagrettet praksis i grunnskolen. Studenter som ikke skal ha praksis får alternative arbeidskrav som er omtalt i hver enkelt emnebeskrivelse.

Tilbakemelding underveis

Det er knyttet arbeidskrav til studiet. Arbeidskravene må være utført innen angitte frister og være godkjent av faglærer før studentene kan gå opp til eksamen. Studentene får tilbakemelding på faglig fremgang og blir fulgt opp gjennom studiet. Tilbakemeldinger gis blant annet i forbindelse med arbeidskrav (obligatoriske oppgaver) og veiledning. Studentene skal samtidig bli motivert til selv å være initiativrike for å få god kvalitet på sine studier.

 

Vurdering

Alle emnene har arbeidskrav som forutsetning for sluttvurdering; se de enkelte emnebeskrivelsene. Bestått praksisperiode er en forutsetning for å få vitnemål i allmennlærerutdanningen.

Eksamener er lagt til ordinære eksamensperioder i høst- og vårsemester dersom ikke annet blir oppgitt. Vurderingsformene i studiet er både skriftlig og muntlig eksamen og mappeinnlevering. Se de enkelte emnebeskrivelsene for mer informasjon.

Det benyttes en karakterskala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått.  
I emner der vurderingen består av flere elementer og det settes en samlet helhetlig karakter, må kandidaten ved ikke bestått eksamen ta alle deler på nytt. Det vises også til HiØs forskrifter og reglementer for eksamen.

For engelsk i allmennlærerutdanningen gjelder også skikkethetsvurdering.
Studentenes arbeid og innsats i faget blir vurdert i henhold til skikkethet: "Løpende skikkethetsvurdering av alle studenter skal foregå gjennom hele studiet og skal inngå i en helhetsvurdering av studentens faglige og personlige forutsetninger for å kunne fungere som lærer eller som helse- eller sosialpersonell." (jf. Forskrift om skikkethetsvurdering i høyere utdanning, Kunnskapsdepartementet 2006). Skikkethetsvurderingen gjelder bare for studenter som tar studiet som en del av sin grunnutdanning.

Litteratur

Det henvises til de enkelte emnebeskrivelsene.
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 24. mai 2024 03:13:34