Programmet tar ikke opp nye studenter

Studieplan for Rusproblematikk 1, videreutdanning (30 studiepoeng) (2009–2010)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
30
Studiets varighet:
1 år
Undervisningsspråk:
Norsk
Studiested:
Fredrikstad

Opptak

  • Bachelorutdanning innen helse-, sosial eller pedagogiske fag. Søkere med annen relevant utdanning kan også vurderes ved opptak.
  • Minst ett år relevant praksis etter avsluttet grunnutdanning.

Opptakskravene er beskrevet i Rammeplan for rusmiddelomsorg og høgskolens opptakskriterier.

Oppbygging og gjennomføring

Studiets oppbygging og innhold

Studiet består av to obligatoriske emner:

  • HSRUS10109: Flerfaglig grunnlagsforeståelse av rus- og avhengighetsspørsmål (15 studiepoeng)
  • HSRVP10109: Tverrfaglige perspektiver innen rusproblematikk, psykisk helsearbeid og psykososialt arbeid med barn og unge (15 studiepoeng)

Begge emner er obligatorisk, og må tas sekvensielt. Se emnebeskrivelsene for nærmere informasjon.

Organisering og læringsformer

Arbeids- og undervisningsformer
Studiet har som ambisjon å utvikle en handlingskompetanse som integrerer kunnskap, ferdigheter og holdninger. Dette gjør at man må ta i bruk et helt spekter av ulike arbeidsformer, så som forelesninger, selvstudier, gruppearbeid og prosjektarbeid.

Videreutdanningen danner en felles grunnforståelse av rusproblematikk, både på et samfunns- og et individnivå. Undervisningen vil preges av problemorientert læring, hvor utgangspunktet vil være dialogbasert undervisning samt gruppebaserte arbeid. Studentene forutsettes å være deltakende i strukturering av egen læringsprosess, både gjennom deltakelse i gruppeaktiviteter og individuelt studiearbeid.

Bruk av IKT
Høgskolen i Østfold benytter IKT-hjelpemidler i studiet. Det arrangeres obligatorisk undervisning i dette i løpet av studiets første semester. Det forutsettes imidlertid at studentene håndterer en generell forståelse av IKT-baserte tjenester.

Bibliotek
Høgskolens bibliotek tilbyr tjenester som er aktuelle og oppdatert for å dekke studentenes behov. Bibliotekundervisning med innføring i litteratursøk og målrettet søk i forbindelse med prosjektoppgaver gis i studiets første del. Biblioteket tilbyr også tilgang til en rekke elektroniske databaser. Studentene vil få informasjon og opplæring i bruk av bibliotekets tjenester i løpet av 1. semester.

Arbeidskrav
Arbeidskrav må være godkjent før studenten kan fremstille seg til eksamen, gå ut i praksisstudier eller fortsette med normal studieprogresjon, men der resultatet ikke inngår i endelig karakter.

Se de enkelte emnebeskrivelsene for detaljer om arbeidskravene.

Tilbakemelding underveis

I videreutdanningen vil studentene få tilbakemelding underveis i studiet av faglærere. Det vil bli gitt muntlige faglige tilbakemeldinger i forbindelse med presentasjonen av den foreløpige prosjektskissen i studiets første semester. Videre vil studentene ha krav på to veiledningstimer i forbindelse med prosjektoppgaveskrivning i løpet av studiets første semester.

Vurdering

Studentene leverer skriftlige arbeider til vurdering individuelt og i grupper. Det benyttes karakterskalaene A - F og Bestått/Ikke bestått. Oppgavene skal følge oppdaterte retningslinjer for skriftlige oppgaver ved HiØ, avdeling for helse- og sosialfag. Se det enkelte emnets emnebeskrivelse for næremere detaljer om vurderingsformene.

Litteratur

 Se emnebeskrivelser for litteraturliste.

Studieplanen er godkjent og revidert

Studieplanen er godkjent

04.06.09 Dekan Synnøve Narten Jonassen

Studieplanen gjelder for

Studieplanen gjelder for perioden 2009 - 2010.

Studieprogramansvarlig

Avdeling for helse og velferd
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juni 2024 03:23:09