Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin

Generelt om studiet

Er du kreativ og teknisk interessert?
Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi og til å styre avanserte produksjonsprosesser. Som maskiningeniør kan du arbeide med alt fra å lage skipsmotorer og designe heisekraner til å vedlikeholde maskiner på sykehus.

Hos oss får du prøve deg å 3D-modellering og simulering, du lærer å utvikle teknologiske produkter og å lede produksjonsprosesser. Gjennom dette bachelorstudiet vil du få god innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste.  

Studiestedet i Fredrikstad har mekaniske verksteder og laboratorier hvor du kan være med på å skape spennende prosjekter som f.eks. utvikling av bil, Shell Eco-marathon, og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til næringslivet i Østfold.

Vargbilen.jpg
PRISVINNENDE STUDENTPROSJEKT: Bilen VARG (her fotografert under avdukingen i 2016) var et tverrfaglig studentprosjekt som ble gjennomført som bacheloroppgave. Teamet deltok i Shell Eco-Marathon i London  i 2016 og vant der prisen for beste bildesign.
(Foto: Bård Halvorsen HiØ)

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og til vanns.

Ønsker du å se et eksempel på hvordan studentarbeid foregår ved et av høgskolens maskinverksteder? Ta en kikk på denne videoen som er publisert på Youtube.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, TRESS her.

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien her.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1

Søkere som kan dokumentere ett av følgende kvalifiserer også for opptak:

  • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
  • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning, eller
  • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
  • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1.
Sist oppdatert: 12.12.2017 14:35

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan imidlertid ha egne opptakskrav. 

Yrkesmuligheter

Som ferdigutdannet maskiningeniør fra Høgskolen i Østfold har du en bred utdanning som er attraktiv for mange selskaper og bransjer, blant annet verkstedindustrien, prosessindustrien, ingeniør- og konsulentselskaper, produsenter og leverandører av utstyr, rederier, skipsverft og oljeselskaper.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 012
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
6. februar
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet