Grunnskolelærerutdanning 5-10 ved Universitat de València, Spania (studieår 2018/19)

Andrea Eng Knutsen har vært Erasmus + utvekslingsstudent i Valencia. Les om hennes erfaring!

Jeg studerte grunnskolelærerutdanning 5-10 ved HIØ, og valgte å dra på utveksling da jeg gikk mitt fjerde år. Skoleåret 2017/2018 (september-juni) dro jeg til Valencia i Spania. At jeg valgte Spania var i utgangspunktet veldig tilfeldig, da jeg endte opp med å ta 60 studiepoeng i engelsk. Jeg er veldig glad for at valget endte på Spania, da jeg hadde et helt supert år.

Bolig

Jeg fant meg leilighet gjennom Spotahome, som jeg aldri hadde noe problem med. Jeg leide en leilighet i et kollektiv med 3 andre fra Frankrike, Ungarn og Norge. Vi delte kjøkken og bad, og leiligheten var av høy standard. Jeg hadde også en stor terrasse med fin utsikt, som jeg delte med den ene i kollektivet. Leiligheten kostet ca. 3500 kroner i måneden med alt inkludert (til og med vaskedame), og jeg bodde nesten midt i byen. Jeg bodde veldig sentralt, da det kun tok 10-15 minutter å gå til sentrum. Det var heller ikke langt til parken. Det var veldig enkelt å komme seg rundt, enten til fots eller ved sykkel. Jeg leide sykkel hele året for rundt 30 euro. Da brukte jeg 15 minutter til skolen og 30 minutter til stranda. Det var gode sykkelstier over hele byen. I tillegg gikk det busser rett utenfor leiligheten til enhver tid.

Utsikten fra leiligheten min.

Skole

Jeg gikk på Universidad de Valencia, men hadde to forskjellige campuser. Det ene var «Faculty of Teacher Training» hvor alle lærerstudentene hadde sine fag. Her tok jeg 7 av mine fag, da det var mest naturlig med tanke på hvilke emner vi må ha for å ta engelsk som fag ved HIØ. De andre tre fagene tok jeg på «Faculty of Philology, Translation and Communication». Her tok jeg fagene «American literature» 1 & 2, i tillegg til «Introduction to English Literature». Det var ikke noe problem å ha fag på to forskjellige steder, da det kun tok 5 minutter å sykle mellom de to campusene. Alle fagene på «Faculty of Teacher Training» var på dagtid, mellom 8:30 og 15:00. De andre fagene var på kveldstid mellom 19:00 og 21:00 – noe som var uvant i starten. Men det ble fort en vane. Hvert fag hadde varte i to timer, to ganger i uka, noe som ikke er så mye. Men for hvert fag fikk man kun 6 studiepoeng, noe som vil si at jeg måtte ta 10 forskjellige fag på to semester. Dette var litt forvirrende, og kunne være litt vanskelig ettersom vi da hadde 5-10 eksamener per semester. (Noen fag hadde 2 eksamener). I noen fag var det veldig mye lesing, mens i andre var det ikke så mye.

I tillegg til undervisning på skolen, gikk jeg også et semester på språkkurs i spansk. Dessverre kunne jeg kun gå det ene semesteret, da det ikke gikk opp med timeplanen på vårsemesteret. Jeg gikk A1-kurs, noe som var for nybegynnere. Kurset var svært nyttig, og jeg anbefaler å ta språkkurs. Selv om jeg snakket mye engelsk i undervisning og med venner, får man bruk for spansk ellers. I tillegg er det kjekt å lære seg noe nytt! Språkkurset avsluttes med eksamen, og får du over 70% betyr det at du får 6 studiepoeng i Spansk. Man kan derfor bytte ut et fag på universitetet med språkkurs om det er ønskelig og allikevel få studiepoeng som er gyldig.

Byen

Valencia er en superfin by, som ikke er altfor stor. Man kan for det meste sykle eller gå i hele byen, til skolen og til stranda uten problemer. Det er en by som det skjer masse i hver eneste uke, med små lokale fester i nabolagene og masse (!) fyrverkeri. De feirer med en gang de har mulighet til å feire. Byen har ikke alt for mange turister, så man føler seg fort hjemme om man går rundt og blir kjent i byen. Det er masse god mat, shopping, attraksjoner og fin arkitektur – og alt for en billig penge.

Turia Park (som gikk gjennom hele byen, 9km lang). Her var det fotballbaner, museer, lekeplasser, sykkelveier osv.
City of Art and Sciences som lå nesten nederst i parken, ved siden av akvariet og dyreparken.

Sosialt

Det er mange ting å være med på, som er arrangert av fadderordningen på skolen eller av ulike barer og utesteder. Det er språkkafeer og fester der man kan bli kjent med mennesker fra hele verden. ANSA Valencia arrangerte også ulike ting som quizer, felles 17.mai-feiring og andre ting, hvor det kun var norske studenter som var med.

I tillegg var det mange andre ting man kunne melde seg på, jeg var blant annet med på busstur til en vingård der vi fikk smake på lokal vin og spise god mat.
Om man liker fotball kan man dra på Mestalla og se Valencia FC spille.

 

Publisert 19. sep. 2019 10:18 - Sist endret 19. sep. 2019 10:18