Studentrapporter og blogger

Publisert 16. okt. 2019 14:34

Maja Cecilie Högström : Jeg har absolutt forbedret spansken min - det finnes ikke noe bedre enn å flytte til Spania for å lære spansk.

Publisert 16. okt. 2019 13:59

Sander Hellesø : Alt i alt sitter jeg igjen med et helt fantastisk år etter utvekslingen, selv om det var mye slit og skole gjennom året, og vil anbefale det på det sterkeste.

Publisert 19. sep. 2019 10:18

Andrea Eng Knutsen har vært Erasmus + utvekslingsstudent i Valencia. Les om hennes erfaring!

Publisert 18. sep. 2019 14:59

Alise Zachrisson : Jeg kommer fra en by med cirka 7 000 innbyggere. Brisbane har omtrent 2,3 millioner innbyggere. Da jeg ankom fikk litt jeg sjokk, men jeg vente meg veldig fort til størrelsen. Vi bodde litt på utkanten i byen i et rolig nabolag, så vi kjente ikke så mye på «bykaoset». Likevel var det lett å komme seg inn til og rundt i byen, med busser som gikk konstant. Og siden det er en nokså stor by, var det masse å se og gjøre.

Publisert 16. sep. 2019 19:16

Mitt navn er Ralf Leistad og jeg studerer ‘Informatikk; Design og utvikling av IT systemer’ ved Høgskolen i Østfold. Jeg utvekslet til vår partnerinstitusjon, CSUMB (California State University Monterey Bay) både tredje og fjerde semesteret.

Publisert 16. sep. 2019 18:54

Mari Køhn: Jeg har alltid hatt lyst til å utveksle, og Namibia virket som en utrolig spennende mulighet. Å reise til en annen verdensdel og oppleve hvordan barn og unge lever der var virkelig noe jeg ønsket å oppleve.

Publisert 16. sep. 2019 18:44

Randi Charlotte Moi: Mens vi var der nede laget vi en innsamlingsaksjon på spleis, her fikk vi inn 10 000 kr, som vi fordelte på praksisplassene. Med dette kunne vi hjelpe til å bygge et klasserom, få barn til lege, kjøpe sko til barn, hjelpe til med tørrvarer, kjøpe vaskeutstyr, leker og andre ting barna trengte.

Publisert 11. sep. 2019 16:00

I perioden februar til mai var vi i Vitoria, Espirito Santo.

Publisert 11. sep. 2019 09:07

Å utføre min siste praksisperiode i Namibia har alltid vært en drøm og et mål siden jeg startet på studiet i 2016. Gjennom alle tunge arbeidskrav, eksamen og forelesninger har denne reisen vært med meg som en motivasjon for å alltid gjøre mitt beste.

Publisert 6. sep. 2019 11:36

Eline Fjeld Andersen: Jeg har alltid drømt om å reise til Australia på utveksling. Helt siden videregående. Da jeg hørte at man faktisk kan gjøre det her på Høgskolen i Østfold ble alt annerledes. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle gjøre dette. Nå i dag, tre år senere er jeg veldig takknemlig for at jeg faktisk gjennomførte det.

Publisert 6. sep. 2019 11:01

Mina Istad: Jeg vil absolutt si at dette utvekslingsoppholdet kommer til å ha betydning for fremtiden min, både personlig og mtp arbeidsliv. Det handler like mye om å utvikle seg som menneske, som det gjør å lære nye ting på skole. Jeg vil anbefale alle som har mulighet å ta ett eller to semestre i utlandet, men: oppholdet blir hva du selv gjør det til. De gode opplevelsene kommer ikke uten at du selv tar initiativ.

Publisert 5. sep. 2019 22:03

Jeanett Andersen Werner: Jeg sier det bare med en gang: DO IT! Dette halvåret har vært så utrolig bra, og jeg har stortrivdes, og angrer ikke ett sekund.

Publisert 5. sep. 2019 21:19

Mitt navn er Marcus Krohn, jeg studerte drama i Brisbane våren 2019 som mitt siste semester som lærerstudent 5-10 trinn ved Høgskolen i Østfold. Jeg ønsket å studere i utlandet for å oppleve nytt skolemiljø, kultur, lære mer engelsk og få minner jeg kan ta med meg videre resten av livet.

Publisert 5. sep. 2019 20:29

Caroline Glenderød: Jeg anbefaler absolutt å studere i utlandet. Lære noe nytt, oppleve nye steder er absolutt verdt det. Det er ikke mange sjanser man har i livet til å reise i en såpass lang periode.

Publisert 5. sep. 2019 20:07

Iselin Chantelle Karlsen: Som student på et nytt sted, i et annet land, en helt ny kultur, er det viktig å ikke være redd for å ta kontakt med andre. Jeg meldte meg på QUTEB (QUT exchange buddies). De arrangerer dagsturer til steder som Stradbroke Island, Noosa, Gold Coast og andre steder. De har også noen fester og pikniker i løpet av året. Her er det en god mulighet for å få seg nye venner. Jeg fant min vennegjeng gjennom turer som var arrangert av QUTEB.

Publisert 30. aug. 2019 12:07

Hei, jeg heter Anniken Heimstøl og studerer Internasjonal kommunikasjon ved HiØ. I mitt fjerde semester dro jeg på utveksling som en del av bachelorgraden min. Etter mye frem og tilbake, landet valget til slutt på Newcastle og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro. Hvis du tenker som meg at Australia er litt langt borte og at USA har blitt et politisk minefelt, da er Newcastle noe for deg! Og hvis du ikke tenker noen av de tingene så er fortsatt Newcastle et sted å vurdere.

Publisert 29. aug. 2019 10:38

Ingrid Anette Bakke: Kombinasjon av hjemlengsel og flere uforglemmelige opplevelser: Snorkeling ved Great Barrier Reef, mate kenguruer på Koala Sanctuary, strandliv i Noosa, Auckland og Hobbiton på New Zealand, turisme i Sydney og Melbourne og sist men ikke minst, en kjøretur langs The Great Ocean Road.

Publisert 28. aug. 2019 15:11

Elias Bakke : Selvfølgelig har du mye tid til å dra på stranda, byen og diverse attraksjoner, men deleger tiden din godt. Jeg fikk meg noen gode venner som jeg hadde fag med og jobbet i gruppeprosjekt med. Disse menneskene fra Australia var med på å gjøre livet mye enklere skolemessig, så integrer deg i klassen og prat med folk. De aller fleste er ekstremt hyggelige.

Publisert 27. aug. 2019 11:22

Joakim Torkildstad: Jeg var i stor tvil før jeg dro. Jeg leste igjennom alle rapportene tidligere studenter hadde skrevet og det som gikk igjen var at hvis du var usikker, så bør du dra. Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg står for dette. Er du usikker, så dra!

Publisert 26. aug. 2019 16:51

Ayanle Mohamed Ali : Jeg følte meg trygg og tatt godt vare på til enhver tid og anbefaler denne utvekslingen på det sterkeste å oppleve på et faglig og personlig nivå.