Australia

Publisert 18. sep. 2019 14:59

Alise Zachrisson : Jeg kommer fra en by med cirka 7 000 innbyggere. Brisbane har omtrent 2,3 millioner innbyggere. Da jeg ankom fikk litt jeg sjokk, men jeg vente meg veldig fort til størrelsen. Vi bodde litt på utkanten i byen i et rolig nabolag, så vi kjente ikke så mye på «bykaoset». Likevel var det lett å komme seg inn til og rundt i byen, med busser som gikk konstant. Og siden det er en nokså stor by, var det masse å se og gjøre.

Publisert 6. sep. 2019 11:36

Eline Fjeld Andersen: Jeg har alltid drømt om å reise til Australia på utveksling. Helt siden videregående. Da jeg hørte at man faktisk kan gjøre det her på Høgskolen i Østfold ble alt annerledes. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle gjøre dette. Nå i dag, tre år senere er jeg veldig takknemlig for at jeg faktisk gjennomførte det.

Publisert 6. sep. 2019 11:01

Mina Istad: Jeg vil absolutt si at dette utvekslingsoppholdet kommer til å ha betydning for fremtiden min, både personlig og mtp arbeidsliv. Det handler like mye om å utvikle seg som menneske, som det gjør å lære nye ting på skole. Jeg vil anbefale alle som har mulighet å ta ett eller to semestre i utlandet, men: oppholdet blir hva du selv gjør det til. De gode opplevelsene kommer ikke uten at du selv tar initiativ.

Publisert 5. sep. 2019 22:03

Jeanett Andersen Werner: Jeg sier det bare med en gang: DO IT! Dette halvåret har vært så utrolig bra, og jeg har stortrivdes, og angrer ikke ett sekund.

Publisert 5. sep. 2019 21:19

Mitt navn er Marcus Krohn, jeg studerte drama i Brisbane våren 2019 som mitt siste semester som lærerstudent 5-10 trinn ved Høgskolen i Østfold. Jeg ønsket å studere i utlandet for å oppleve nytt skolemiljø, kultur, lære mer engelsk og få minner jeg kan ta med meg videre resten av livet.

Publisert 5. sep. 2019 20:29

Caroline Glenderød: Jeg anbefaler absolutt å studere i utlandet. Lære noe nytt, oppleve nye steder er absolutt verdt det. Det er ikke mange sjanser man har i livet til å reise i en såpass lang periode.

Publisert 5. sep. 2019 20:07

Iselin Chantelle Karlsen: Som student på et nytt sted, i et annet land, en helt ny kultur, er det viktig å ikke være redd for å ta kontakt med andre. Jeg meldte meg på QUTEB (QUT exchange buddies). De arrangerer dagsturer til steder som Stradbroke Island, Noosa, Gold Coast og andre steder. De har også noen fester og pikniker i løpet av året. Her er det en god mulighet for å få seg nye venner. Jeg fant min vennegjeng gjennom turer som var arrangert av QUTEB.

Publisert 29. aug. 2019 10:38

Ingrid Anette Bakke: Kombinasjon av hjemlengsel og flere uforglemmelige opplevelser: Snorkeling ved Great Barrier Reef, mate kenguruer på Koala Sanctuary, strandliv i Noosa, Auckland og Hobbiton på New Zealand, turisme i Sydney og Melbourne og sist men ikke minst, en kjøretur langs The Great Ocean Road.

Publisert 28. aug. 2019 15:11

Elias Bakke : Selvfølgelig har du mye tid til å dra på stranda, byen og diverse attraksjoner, men deleger tiden din godt. Jeg fikk meg noen gode venner som jeg hadde fag med og jobbet i gruppeprosjekt med. Disse menneskene fra Australia var med på å gjøre livet mye enklere skolemessig, så integrer deg i klassen og prat med folk. De aller fleste er ekstremt hyggelige.

Publisert 22. aug. 2019 12:23

Emilie Kingsrød-Hovden: Gjennom hele studietiden min har jeg hatt lyst til å reise til Australia, jeg har hatt lyst til å oppleve en ny kultur, bli kjent med nye mennesker og kjenne hvordan det er å være helt ny i et ukjent land.

Publisert 21. aug. 2019 15:49

Amalie Elisabeth Søderquist Berger: Til og med før jeg begynte på Internasjonal Kommunikasjon (BIK) visste jeg at det å dra på utveksling alltid har vært noe jeg har hatt veldig lyst til. Da jeg leste om BIK på høgskolens nettsider fant jeg kjapt ut at dette var studiet for meg. Et utvekslingsopphold i et engelskspråklig land jeg aldri hadde vært i virket svært fristende. Øynene mine gled mot Australia, og i våren 2018 bestemte jeg meg for å reise ned et helt år.

Publisert 20. aug. 2019 15:27

Sofie Nygaard Skeie: En av hovedgrunnene til at jeg startet min bachelor i internasjonal kommunikasjon var fristelsen av et halvt/helt år med utveksling til et annet land. Jeg begynte svært tidlig å se på mulighetene mine og Australia var en av de stedene som appellerte mest med sitt eksotiske klima og rike dyreliv. QUT er et enormt universitet og ligger svært sentralt, noe jeg var veldig opptatt av når jeg skulle velge utvekslingsdestinasjon.

Publisert 19. aug. 2019 15:08

Hei, jeg heter Victoria Risløw og går bachelorgrad i Internasjonal Kommunikasjon. Dette studiet fokuserer på kommunikasjon i en flerkulturell og profesjonell setting. Obligatorisk i denne utdanningen er et semester i utlandet for å forbedre internasjonal kommunikasjon i et naturlig og realistisk miljø. Av mange alternativer var QUT, i Brisbane, Australia hvor jeg tilbrakte to semestre.

Publisert 16. aug. 2019 13:03

Henriette Bergli : Hvis du vurderer eller lurer på om du skal dra på utveksling, GJØR DET! Du kommer ikke til å angre! Det er helt fantastisk, og du får oppleve så utrolig mye mer enn hva du kan i Norge eller om du reiser på ferie. Det er også veldig positivt i jobbsammenheng. Jeg er nå ansatt, men da jeg var på intervju spurte de og var veldig interessert i utvekslingen min.

Publisert 2. aug. 2019 17:09

Kristoffer Kirkerød: Jeg er en student ved grunnskoleutdanningen 1-7 på hiof. Dette har vært en morsom utdanning, og jeg tenkte å avslutte det med et smell. Ved å ta det siste halvåret mitt i utlandet!

Publisert 5. apr. 2019 16:58

Mitt navn er Sara Wahl-Westreng og jeg studerer økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold. Høsten 2018 utvekslet jeg til University of Queensland i Brisbane, Australia.

Publisert 29. mars 2019 17:44

Mitt navn er Erika Iren Gullberg Godønes, og jeg studerer grunnskolelærer 5-10 ved Høgskolen i Østfold. Jeg valgte å ta et utvekslingssemester høsten 2018 ved Queensland University of Technology i Brisbane, Australia.

Publisert 29. mars 2019 17:12

Mitt navn er Marius Haagensen Bonkerud og jeg tar bachelorgrad som maskiningeniør ved Høgskolen i Østfold. Jeg dro på utveksling til Australia i 5. semester ved QUT, noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

Publisert 28. mars 2019 15:16

Les om utvekslingserfaringen til Fredrik Forsell og få nyttige råd og tips til egen utveksling.

Publisert 25. jan. 2019 15:05

Mitt navn er Michelle Therese Nordanger, jeg studerer økonomi og administrasjon, og har valgt å ta et semester på Queensland university of Technology (QUT) i Australia.