Australia

Publisert 20. apr. 2020 17:29

Celine Marie Søvik: Når jeg bestemte meg for å dra på utveksling hadde jeg tre kriterier til landet jeg skulle velge. Nummer en var at landet måtte være utenfor Europa da jeg ville dra langt vekk når jeg først skulle dra. Nummer to var at det måtte være et engelsk språklig land slik at jeg kunne utvikle engelsken min. Nummer tre var klimaet, jeg ønsket et helt annet klima enn jeg var vant til fra hverdagen her hjemme i Norge.

Publisert 18. sep. 2019 14:59

Alise Zachrisson : Jeg kommer fra en by med cirka 7 000 innbyggere. Brisbane har omtrent 2,3 millioner innbyggere. Da jeg ankom fikk litt jeg sjokk, men jeg vente meg veldig fort til størrelsen. Vi bodde litt på utkanten i byen i et rolig nabolag, så vi kjente ikke så mye på «bykaoset». Likevel var det lett å komme seg inn til og rundt i byen, med busser som gikk konstant. Og siden det er en nokså stor by, var det masse å se og gjøre.

Publisert 6. sep. 2019 11:01

Mina Istad: Jeg vil absolutt si at dette utvekslingsoppholdet kommer til å ha betydning for fremtiden min, både personlig og mtp arbeidsliv. Det handler like mye om å utvikle seg som menneske, som det gjør å lære nye ting på skole. Jeg vil anbefale alle som har mulighet å ta ett eller to semestre i utlandet, men: oppholdet blir hva du selv gjør det til. De gode opplevelsene kommer ikke uten at du selv tar initiativ.

Publisert 5. sep. 2019 20:07

Iselin Chantelle Karlsen: Som student på et nytt sted, i et annet land, en helt ny kultur, er det viktig å ikke være redd for å ta kontakt med andre. Jeg meldte meg på QUTEB (QUT exchange buddies). De arrangerer dagsturer til steder som Stradbroke Island, Noosa, Gold Coast og andre steder. De har også noen fester og pikniker i løpet av året. Her er det en god mulighet for å få seg nye venner. Jeg fant min vennegjeng gjennom turer som var arrangert av QUTEB.

Publisert 28. aug. 2019 15:11

Elias Bakke : Selvfølgelig har du mye tid til å dra på stranda, byen og diverse attraksjoner, men deleger tiden din godt. Jeg fikk meg noen gode venner som jeg hadde fag med og jobbet i gruppeprosjekt med. Disse menneskene fra Australia var med på å gjøre livet mye enklere skolemessig, så integrer deg i klassen og prat med folk. De aller fleste er ekstremt hyggelige.

Publisert 21. aug. 2019 15:49

Amalie Elisabeth Søderquist Berger: Til og med før jeg begynte på Internasjonal Kommunikasjon (BIK) visste jeg at det å dra på utveksling alltid har vært noe jeg har hatt veldig lyst til. Da jeg leste om BIK på høgskolens nettsider fant jeg kjapt ut at dette var studiet for meg. Et utvekslingsopphold i et engelskspråklig land jeg aldri hadde vært i virket svært fristende. Øynene mine gled mot Australia, og i våren 2018 bestemte jeg meg for å reise ned et helt år.

Publisert 20. aug. 2019 15:27

Sofie Nygaard Skeie: En av hovedgrunnene til at jeg startet min bachelor i internasjonal kommunikasjon var fristelsen av et halvt/helt år med utveksling til et annet land. Jeg begynte svært tidlig å se på mulighetene mine og Australia var en av de stedene som appellerte mest med sitt eksotiske klima og rike dyreliv. QUT er et enormt universitet og ligger svært sentralt, noe jeg var veldig opptatt av når jeg skulle velge utvekslingsdestinasjon.