Samfunn, språk og kultur ved Queensland University of Technology, Australia (høst 2020)

Erik Gulbrandsen:  En god grunn til å velge QUT er at det er et flott universitet, høyt kompetente forelesere og et bra system som hjelper deg å trives, både på skolen og sosialt.

Jeg heter Erik Gulbrandsen og hadde høsten 2019 et utvekslingssemester ved Queensland University of Technology i Brisbane, Australia.

Ved HiØ så tar jeg bachelorstudium i samfunn, språk og kultur (BSSK) på tredjeåret. Ved QUT så tok jeg Writing Australia, Introduction to Literary and Cultural Studies og Interpersonal and Intercultural Negotiation. Kvalitetetn på undervisninga var etter egen oppførsel veldig høy, alt skjedde til gitt tidspunkt og alle forelesningene ble tatt opp og lagt ut på skolens læringsplatform, blackboard.Det gjorde det lett å følge med selv om man ikke kunne klare å dra til forelesning, som for eksempel en dag da «Extinction Rebellion», en demonstrasjon for klimaet, hadde stengt av en viktig vei til skolen så shuttlebussen mellom campuser ikke kom seg fram.

Selve studieopplegget var balansert mellom læreres innsats og egeninnsats. Før semesterstart så var det et tidspunkt de åpnet for å velge tidspunkter man skulle ha timer og «tutorials», på, da var det veldig førstemann til mølla. For å få de tidene man ville måtte man være ute først. Jeg var tidlig ute og fikk ha tidligere forelesninger, veldig rettferdig.

Angående ankomst til skolen så fikk vi tilbud fra QUT å bestille henting fra flyplassen, men dette var vi faktisk ikke helt klar over så valgte heller selv å ta taxi (veldig prisvennlig sammenlignet med Norge), til hostellet vi bodde i første uka. Tilbudet var der altså. Semesterstart var 22. juli og starta med en introduksjonsframføring for internasjonale studenter fra rektor ved QUT og forskjellige ansvarlige ved International Student Society. Det var veldig bra opplegg og man følte at det var bra styring på opplegget. Etterfulgt av dette kom Orientation Week, en uke med masse opplegg man kunne valgfritt melde seg på for å bli kjent med andre studenter, involvere seg i aktiviteter osv. Det var et bra opplegg med masse muligheter for å komme godt i gang med semesteret sosialt, men ikke for innpåslitent.

Vi gjorde et poeng ut av å utforske byen, områdene rundt, og bylivet generelt når vi var der. Vi følte dette var viktig! Vi dro og en tur til Indonesia etter semesteret var over. Her er noen bilder, med tekst, av litt av det vi drev med der nede.

Selve byen med utsikt fra en av de mange broene Brisbane har å by på.

Point Lookout på North Stradbrooke Island har vakker natur en til to timers knapp reise fra sentrum.

Mount Coot-tha sitt utkikkspunkt gir fint utsikt over byen.

Rice Terrace på Bali var uforglemmelig for oss.

Vi leide hybel fra Student One student accommodation. Dette er studentboliger der det kreves at man viser Confirmation of Enrolment før man får leie der. Prisen var noe stiv men det gikk greit med støtten fra lånekassa. Vi fikk der tilgang til ubegrenset internett, inkludert vann, og strøm. En 24/7 gym, hjemmekino, utleie av sykler, de tok imot posten vår og døgnet rundt resepsjon. Masse fasiliteter for penga, samt sosiale aktiviteter stelt istand av de ansatte fra student one. Mer info om de kan finnes her: https://studentone.com/.

Jeg lærte masse både faglig og om meg selv fra å dra på utveksling. Man drar til et helt nytt land med kun noen få man kjenner og skal etablere seg noenlunde på egenhånd. Man snakker et annet språk, skal ta til seg kunnskap på dette språket og navigere seg i en helt fremmer by samt bli kjent med infrastrukturen der. Det var litt å sette seg inn i sånn med en gang, men det kom seg fort. Jeg tror å ha et uvekslingssemester bak meg kan vise seg å være positivt for meg i videre arbeidsliv.

Jeg vil absolutt anbefale utvekslingsopphold til andre studenter. En god grunn til å velge QUT er at det er en flott universitet, høyt kompetente forelesere og et bra system som hjelper deg å trives, både på skolen og sosialt. Hva mer kan man be om?

 

Publisert 27. apr. 2020 15:49 - Sist endret 27. apr. 2020 15:49