USA

Publisert 20. apr. 2020 14:18

Tobias Marensius Halvorsrød: Høsten 2019 utvekslet jeg i ett semester til California State University i Monterey Bay (CSUMB). I løpet av semestret lærte jeg mye om hvordan det var å bo for seg selv i et annet land, reise på egenhånd og det å være mer selvstendig. CSUMB er en stor skole med entusiastiske professorer, et supert bibliotek (hvor du kommer til å bruke mesteparten av tiden din) og et godt utvalg av steder å bo til både store og små budsjetter.

Publisert 5. apr. 2019 00:00

Johann Vårvik: Høsten 2017 så satt jeg og vurderte om jeg skulle dra på utveksling til California. Drømmen om å studere i USA har alltid vært i meg, men tanken på kostnader, visumsøknad og andre praktiske småproblemer gjorde meg usikker. Våren 2018 bestemte jeg meg for at jeg definitivt skulle reise og angret ikke et sekund etter det. Å dra på utveksling til CSUMB er det beste valget jeg har gjort.

Publisert 25. jan. 2019 16:55

William Svea-Lochert: Reisen startet i Halden. Jeg visste at å dra til utlandet og å ta en del av utdanningen min var noe som virket spennende. Etter å ha dratt på informasjonsmøte om å utveksle var det egentlig ikke noe tvil om at dette var noe som jeg ville gjøre. Jeg og to kompiser (Zakarias Røse og Truls Hjertaas) kom til konklusjonen at vi ville til California.

Publisert 25. jan. 2019 09:00

Zakarias Røse: På HiØ studerer jeg Informatikk: Design og utvikling av IT-systemer. Jeg utvekslet mitt 5. semester. Før jeg valgte å dra til California sto jeg mellom et semester på QUT i Australia og CSUMB i California. Men jeg endte med California fordi det ligger så nærme teknologihovedstaden Silicon Valley, og fordi jeg har vært i USA flere ganger før og visste litt mer hva jeg dro til.

Publisert 12. jan. 2019 07:18

Annicken Larsen: Reisen startet 15. Januar med å fly til Oakland sammen 4 andre studenter og vi var alle fra samme studiet «Internasjonal Kommunikasjon» i Halden. Alle skulle kun være der et semester (våren 2018). Vi kjente hverandre fra før av, og det føltes trygt å reise med flere som skulle samme sted og samme skole, California State University Monterey Bay (CSUMB).  En skole jeg kun hadde sett på bilder, hørt litt om og sett på kartet.

Publisert 9. jan. 2019 20:24

Mats Erik Myhre studerer Informatikk på Høgskolen i Østfold og bestemte seg for å utveksle til USA i sitt 4. semester. Han skriver: Dette gjorde jeg med flere av mine venner fra høgskolen, men det er også fullt mulig å dra alene. Dette fordi det er mange sosiale aktiviteter på skolen, hvor det er gode muligheter for å bli kjent med masse fantastiske mennesker.