Informatikk - Design og utvikling av IT systemer ved California State University Monterey Bay, USA (studieår 2019/20)

Sander Hellesø : Alt i alt sitter jeg igjen med et helt fantastisk år etter utvekslingen, selv om det var mye slit og skole gjennom året, og vil anbefale det på det sterkeste.

Mitt navn er Sander Hellesø og jeg studerer ‘Informatikk; Design og utvikling av IT systemer’ ved Høgskolen i Østfold. Jeg hadde gleden av å få utvekslet til vår partnerinstitusjon, CSUMB (California State University Monterey Bay) både tredje og fjerde semesteret av utdanningen min.

Jeg startet reisen tre dager før forelesinger startet og fløy da til Oakland i San Fransisco fra Oslo. Etter ankommelse tok jeg Uber ned til Monterey. Dette var riktig nok noe dyrt (2000NOK) så jeg anbefaler jeg å undersøke litt på forhånd om andre alternativere. Jeg vet at skolen ikke tilbyr hentng på flyplassen.

Da jeg ankomm skolen noen timer senere fikk jeg hjelp til å flytte inn. Jeg bodde på North Quad, som ligger på selve campus. Her bodde jeg sammen med 4 andre studenter og hadde mitt eget rom. Bad og kjøkken ble delt på. Siden leiligheten ligger på campus er det gå avstand til skolen, noe som var veldig kjekt. Jeg betalte 5200$ per semester for å bo der.

Jeg tok disse fagene ved CSUMB:

  • Data Structures
  • Software Design
  • Discrete Mathematics
  • Internet Programming
  • Algorithms
  • Software Engineering
  • Graphics Programming
  • Statistics

Selve fagene var veldig bra med flinke forelesere. Alle foreleserne jeg hadde var ekstremt hyggelige og veldig behjelpelig. I USA har de et annet opplegg når det kommer til struktur på skolegangen. For å gjører det bra på skolen er man nødt til å jobbe veldig mye mer en i Norge fordi de baserer sluttkarakter på flere deler en kun en siste eksamen. I USA teller lekser, quizer og oppmøte ofte like mye som eksamen. Jeg likte dette opplegge veldig godt og det tvingte meg til å faktisk lære stoffet og jobbe jevnt gjennom hele semesteret.

Når det kommer til det sosiale så er det veldig mye som skjer. Arrangement av CSUMB og de ulike foreningene på skolen sørger for at alle kan finne noe de liker og møte nye personer med samme interersse. Jeg deltok mye på skolen sitt Programmerings Team hvor vi trente på å løse problemer under tidsrammer og vanskelighetsgrader.

Området rundt campus er veldig stillig og fredelig. Fine strender og natur er overalt. Om man reiser litt rundt er det ekstremt mye kult å se som bla naturparker, byer og landskap.

Alt i alt sitter jeg igjen med et helt fantastisk år etter utvekslingen, selv om det var mye slit og skole gjennom året og vil anbefale det på det sterkeste.

Publisert 16. okt. 2019 13:59 - Sist endret 16. okt. 2019 14:00