IMTL- Idrettsmedisinsk testlaboratorium

IMTL er HIØ sitt kompetansesenter og testlaboratorium for toppidrettsutøvere, idrettslag (testes etter inngått avtale) og mosjonister (på åpne kvelder som arrangeres jevnlig i løpet av året). Vi benytter toppmoderne utstyr og utfører blant annet tester for VO2Max og laktatprofil, i tillegg til en bred palett av tester knyttet til styrke, spenst og hastighet. Testteamet består av dyktige og kompetente medarbeidere med bred erfaring. 

IMTL springer ut av forsknings- og undervisningsmiljøet ved avdelingene Helse og velferd, Lærerutdanningen (Idrett og Kroppsøving) og Ingeniørfag. I kombinasjon bidrar og står de ansatte ved avdelingene for testing, forskning, drift og kompetanse. IMTL ble etablert i august 1997.

Våre tester & tjenester

 • laktatprofiltest Test av Laktatprofil ved submaksimal belastninger (Anaerob Terskel/AT) 2. jan. 2019

  Med anaerob terskel (AT) menes det høyeste intensitetsnivået med full likevekt mellom produksjon og eliminasjon av laktatkonsentrasjonen (melkesyren*) i blodet.

 • makso2test Test av maksimalt oksygenopptak (Vo2maks) 2. jan. 2019

  Vo2maks-testen illustrerer hvor mye oksygen utøveren maksimalt er i stand til å ta opp etter nådd anaerob terskel.

 • styrketest Maksimal styrke & power underkropp 2. jan. 2019

  Maksimal styrke og power underkropp måles på et beinpress apparat (Keiser Air300 Leg Press). Utøveren plasseres i et justerbart sete med gripetak som gir støtte for både rygg og nakke slik at ca. 90% av belastningen skjer i underekstremiteten.

 • spensttest Spensttest 2. jan. 2019

  Spenst er kort og godt evnen til å raskt utvikle stor kraft ved hjelp av hensiktsmessig teknikk. På IMTL kan du bla. teste Counter Movement Jump og Squat Jump på digital kraftplattform.

 • sprinttest Hurtighetstest (40 meter) 2. jan. 2019

  Hos IMTL kan du gjennomføre hurtighets/sprinttester opp til og med 40 meter. Fotoceller registrerer mellomtider på 5, 10, 20, 30 og avslutningsvis på 40 meter.

For informasjon eller timebestilling kontakt:

Testleder  Arne Skaug - arne@hiof.no - mob: 911 69 495
Testleder  Sune Grynnerup - sune.grynnerup@hiof.no - mob: 994 58 202